Iohannis, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a participat luni la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea Bucureşti, eveniment care se desfășoară în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept.

Oricât de diferite ar fi opiniile noastre educaţie şi reformarea ei, ne dorim acelaşi lucru: un învăţământ românesc superior performant, a spus Klaus Iohannis cu acest prilej.

Începutul anului universitar ne găseşte pe fiecare dintre noi în ipostaze diferite, dar avem preocupări comune. Pentru studenţi începe un nou an de studiu; pentru profesori acest moment marchează întâlnirea cu următoarea generaţie de tineri, provocări şi experienţe; pentru autorităţi ar trebui să fie un moment de reflecţie şi analiză. Iar, pentru mine, ca preşedinte, dincolo de bucuria de a fi alături de dvs este ocazia perfectă de a aduce în discuţie tema educaţiei în România, a mai declarat preşedintele.

Luni, de la ora 10:00, are loc deschiderea oficială a noului an universitar 2015-2016 la Universitatea din București.

Într-un mesaj postat pe Facebook, președintele Klaus Iohannis a transmis tuturor profesorilor și studenților un an plin de împliniri cu ocazia deschiderii unui nou an academic, dar și a Zilei Internaționale a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie.

Tototdată, președintele a anunțat că va participa la deschiderea anului academic la Universitatea din București, unde va aborda tema educației din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.