Iohannis: O lege de care răspunde integral PSD-ul

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, referindu-se la Legea salarizării, că este un act normativ pentru care răspunde „integral și definitiv PSD”, dând de înțeles că nu are de gând să ceară reexaminarea ei.

„Legea, din câte știu eu, a trecut abia printr-o Cameră și urmează să intre în Camera Deputaților, care este Cameră decizională. Atunci când ajunge la mine, la promulgare, probabil voi face câteva declarații mai ample, dar pot să vă spun de pe acum câteva idei legată de această lege. Ea a apărut fiindcă este în programul de guvernare al PSD. PSD de la început a spus că vrea această lege, are majoritatea, controlează toate majoritățile din Parlament, are Guvernul. Este o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, recte PSD. Cred că este bine să nu uităm acest aspect”, a spus Iohannis.

În opinia lui Klaus Iohanni, așteptarea ca el să modifice această lege este „puțin deplasată și exagerată”.

„Alții — Opoziția, sindicatele, organizații profesionale — au avut opinii pe care unii le-au spus în spațiul public, unii încă nu. Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată, chiar în cazul în care aș trimite o lege, acum vorbesc la modul general, în Parlament, dacă cei care au inițiat-o țin morțiș să rămână așa, așa rămâne și nu vreau să apară impresia că pe o lege asumată explicit, vocal și clar de PSD trebuie să intervină altcineva, mi se pare o așteptare care este puțin exagerată”, a afirmat președintele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.