Iohannis: Prea mult spectacol, soluții insuficiente

Klaus Iohannis, care a depus duminică în Parlament jurământul de învestitură în funcție, a declarat într-un interviu pentru ziarul britanic The Independent on Sunday că își dorește o transformare a vieții politice cât timp se va afla la putere și că ”multe lucruri trebuie să se schimbe” în România.

”Alegerea mea a fost cu siguranță o surpriză pentru analiști și chiar pentru proprii mei susținători, dar mai ales un șoc imens pentru cea mai mare parte a politicienilor români”, a declarat Klaus Iohannis pentru publicația britanică.

”Cred că am avut prea mult spectacol, prea multe dezbateri sterile, și nu suficiente soluții”, a declarat Iohannis, adăugând că ”multe lucruri trebuie să se schimbe”.

Klaus Iohannis afirmă că, până la sfârșitul mandatului său, „România trebuie să fie o democrație care funcționează mai bine”. „Atunci nimeni nu ar trebui să pună sub semnul întrebării statul de drept din România. Sistemul de învățământ ar trebui să fie suficient de bun pentru a ne face mândri. Oamenii ar trebui să primească tratament decent în spitale, iar economia ar trebui să fie suficient de bună pentru a încuraja românii care trăiesc în străinătate să vină acasă”, a precizat președintele ales.

Iohannis și-a început cariera ca profesor de fizică, apoi a devenit primar al Sibiului, pe care l-a transformat într-o atracție turistică, reducând aproape la zero rata șomajului, notează The Independent on Sunday.

”Nu sunt un rebel, însă sunt un alt tip de politician. Cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un număr foarte mare de voturi”, a mai spus Iohannis, declarându-se surprins de numărul mare de susținători pe care îi are pe rețelele sociale.

”Am fost uimit de numărul mare de susținători de pe Facebook la sfârșitul campaniei mele. Acum, aceștia sunt în jur de 1,3 milioane. Nu mi-am imaginat că voi fi politicianul numărul unu din Europa pe Facebook”, a mai spus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.