Iohannis: ”Președinția nu se câștigă la masa verde”

Candidatul ACL la prezidențiale Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă că „președinția nu se câștigă la masa verde”, după ce ANI a pus toate tunurile pe el, iar Victor Ponta l-a acuzat că nu grăbește procesul de la Înalta Curte, proces care, în opinia susținătorilor premierului și ai președintelui Traian Băsescu și Elenei Udrea, l-ar scoate din cursa prezidențială pe primarul Sibiului.

”Președinția nu se câștigă la masa verde (referire la procesul cu ANI – nr.)! Nu avem nevoie de un președinte al structurilor, manevrat din spate”, a spus Iohannis la Cluj-Napoca, unde a avut loc un miting al ACL.

Liderul PNL a acuzat totodată că ”România lui Victor Ponta e România corupțiilor, România retrocedărilor ilegale, a baronilor”.

„Agenţia Naţională de Integritate nu trebuia să se implice”

În ce privește procesul cu ANI, Klaus Iohannis a afirmat anterior într-o declarație pentru presă că așa cum nu s-a implicat el în treaba Înaltei Curți, crede că nici Agenția Națională de Integritate nu trebuia să se implice.
”Nu am cum sa pierd acest proces! Daca s-ar da un termen în plin proces electoral, vă daţi seama că ar fi o presiune imensă pe acel complet care va judeca cauza. Oricum ar fi, am toată încrederea că ceea ce se va judeca va fi corect. Acum sau la anul, e mai degrabă un detaliu tehnic. Nu am considerat că e cazul să se finalizeze mai repede, de asta nu am cerut acest lucru la ICCJ din august. Fiecare să işi facă treaba aşa cum consideră. Nu m-am implicat eu în treaba Înaltei Curti, cum cred că nici Agenţia Naţională de Integritate nu trebuia să se implice. Dacă instanţa ar fi considerat că ar fi trebuit dat un termen mai devreme, l-ar fi dat şi fără intervenţia mea”, a spus Iohannis pentru just-news.ro.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.