Iohannis, prima reacție directă la scandalul din PSD

Preşedintele Klaus Iohannis se ține în continuare departe de războiul care macină PSD. Cel puțin la nivel public.

Iohannis a avut vineri o primă reacţie directă la scandalul politic generat de retragerea sprijinului Guvernului Grindeanu.

”În comunicarea instituțională pe care o am aștept soluționarea crizei”, le-a declarat Klaus Iohannis jurnaliştilor.

Președintele a făcut de asemenea o referire la criza politică actuală din România și la întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel,

Klaus Iohannis i-a spus oficialului străin că este „foarte binevenit” chiar dacă în România este o „situaţie dificilă”.

„Bine aţi venit în România, la Palatul Cotroceni. Îmi face mare plăcere să vă primesc aici. Ne-am întâlnit destul de des la Consiliului European, dar cred că faptul că aţi decis să faceţi o vizită oficială în România este un semn foarte bun pentru colaborarea noastră bilaterală şi, sper, pentru cooperarea europeană. Chiar dacă avem o situaţie dificilă, trebuie să ştiţi că sunteţi foarte binevenit”, a afirmat Iohannis, în timpul discuţiilor dintre cele două delegaţii oficiale.

În replică, premierul din Luxemburg a declarat: „Cum aţi spus, vin în timpul unei situaţii dificile, dar sper să aveţi stabilitate, care este foarte importantă pentru vecinii voştri, pentru familia europeană, cât şi pentru, cum am spus premierului, pentru investitori. De aceea e foarte important să găsiţi curând stabilite politică în ţara voastră. Cum am spus, este o plăcere să vin, pentru că deseori, când eşti într-o familie, totul este discutat şi ştim totul. Cred că întâlnirile bilaterale, oportunitatea de a vizita România, va adânci legăturile pe care le avem”, a afirmat el.

Joi, într-o primă reacție de la Cotroceni, purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi a explicat că președintele Klaus Iohannis solicită soluționarea „urgentă” a crizei din interiorul coaliției de guvernare, menționând că toate procedurile de desemnare a unui nou premier pot fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament, situaţie în care nu s-a ajuns.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.