Iohannis: România va sprijini ca şi până acum aderarea R. Moldova la UE (Video)

Președintele ales Klaus Iohannis efectuează vineri o vizită la Chișinău. Iohannis s-a întâlnit cu cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și cu președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

Update: Aderarea Republicii Moldova la UE e un proiect naţional al României

„Sunt foarte bucuros că mă aflu astăzi la dumneavoastră. Se ştie, este prima vizită în afara România pe pe care o fac de când românii mi-au dat votul lor şi am venit deocamdată în calitatea mea de preşedinte ales. Vizita mea vine, evident, în contextul alegerilor pe care le aveţi dumneavoastră. Mă aflu aici pentru a vă exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democraţiei şi alinierea la normele europene a Republicii Moldova”, a declarat Iohannis într-o conferință comună cu fostul premier moldovean Vlad Filat.

Iohannis a făcut apel către alegătorii din Republica Moldova să meargă duminică la vot, dând asigurăria că „România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele Republicii Moldova”.

„Nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi românii, pentru România, pentru relaţiile externe ale României. România va sprijini ca şi până acum aderarea, prin susţinerea permanentă a Republicii Moldova. Aderarea Republicii Moldova la UE este un proiect naţional al României şi îmi doresc foarte mult ca acest lucru să se întâmple în mandatul meu de preşedinte al României”, a mai spus Iohannis.

Iohannis i-a înmânat lui Filat ”un mic cadou” constând în cartea autobiografică ”Pas cu pas”, cu autograf.

”Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Ca să ştiţi…nu toată, dar cartea, o parte, deja am citit-o”, a răspuns Filat.

”Aceste alegeri sunt cele mai importante alegeri de la proclamarea independenţei încoace. Provocările interne, dar în mod special aş remarca provocările cu caracter extern ne determină pe toţi să fim maximum de responsabili, uniţi, solidari, în a oferi Republici Moldova un viitor european”, a fost principalul mesaj al lui Vlad Filat,

Update: Numele președintelui ales al României, Klaus Iohannis, a fost scandat de zeci de tineri la sosirea acestuia, vineri, la Chișinău, transmite Agerpres.

La intrarea lui Iohannis în sediul PLDM din R. Moldova, tineri moldoveni au scandat minute în șir „Iohannis! Iohannis!”.

Iohannis este însoțit de copreședintele PNL Vasile Blaga și de prim-vicepreședintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu.

„Domnul președinte Klaus Iohannis va avea discuții oficiale cu președintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, domnul Vlad Filat, și o întâlnire neoficială cu domnul Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova. De asemenea, domnul președinte Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanții mass-media din Republica Moldova”, precizează PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.