Iohannis sau Predoiu vor candida sub culorile unei alianţe cu denumire întortocheată

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat, marți, după discuţiile purtate cu liderul PNL, Klaus Iohannis, numele primei faze a fuziunii dintre PNL și PDL. Astfel, aceasta se va numi „Alianța Creștin Liberală Partidul Național Liberal Partidul Democrat Liberal”.

”Am analizat cercetările sociologice referitoare la numele pe care ar trebui să îl poarte alianța dintre PNL și PDL. Aceasta va fi Alianța Creștin Liberală PNL-PDL”, a declarat Vasile Blaga pe treptele de la ieşirea din sediul de pe Aleea Modrogan.

La rândul lui, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că s-a intrat în linie dreaptă cu sondajele de opinie în vederea stabilirii candidatului unic la prezidenţiale. Fiecare partid va alege independent câte o „casă de sondare”, astfel încât cel târziu în data de 4 august vor fi cunoscute rezultatele.

Fuziunea PNL-PDL a fost deja stabilită în cele mai mici amănunte la sfârşitul săptămânii trecute de liderii celor două partide. Ei au pus la punct inclusiv un calendar al fuziunii în trei trepte, şi au decis ca, în final, partidul rezultat la capătul procesului de fuziune, în anul 2017, se va numi Partidul Naţional Liberal (PNL).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.