Iohannis: Școala românească de fizică – printre primele din lume

Președintele Klaus Iohannis laudă din nou sâmbătă pe Facebook performanțele Centrului de Cercetare ELI-NP de la Măgurele pe care l-a vizitat în această săptămână, afirmând că, în ciuda dificultăților materiale și a multor piedici, școala românească de fizică se află printre primele din lume.

„Am vizitat recent Centrul de Cercetare ELI-NP de la Măgurele, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, unde se va construi cel mai performant laser din Europa. O echipă de fizicieni pasionați măsoară zi și noapte rezultatele unor experimente care pot avea impact major asupra dezvoltării științei contemporane. În ciuda dificultăților materiale și a multor piedici, școala românească de fizică se află printre primele din lume datorită perseverenței acestor oameni dedicați meseriei lor”, este mesajul lui Iohannis postat pe Facebook.

În opinia președintelui, „o țară poate depăși situațiile de criză economică investind bani în cercetare și educație, domenii-cheie datorită cărora apar meserii și locuri de muncă noi”. „România pe care mi-o doresc este o astfel de țară”, spune în încheiere șeful statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.