Iohannis se bazează pe asigurările lui David Cameron

Premierul David Cameron a dat asigurări, în numele Marii Britanii, că românii vor putea rămâne să muncească în Regatul Unit, a declarat miercuri Klaus Ioahnnis.

Totodată, Cameron și-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit.

„Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească. Și și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo”, a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.

Iohannis, pregătit să negocieze

„Suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine, în primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie”, a arătat Iohannis.

„Nimeni nu a avut un plan B

„Acest lucru ne arată că toți s-au așteptat să se voteze pentru ‘remain’ și au fost surprinși de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat că tabăra ‘leave’ nu are niciun plan concret”, a mai declarat Iohannis.

Președintele României participă marți și miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.