Iohannis și Ponta, „notificați” în cazul Roșia Montană

Acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation, Gabriel Resources, a trimis o notificare președintelui Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta în care le cere să intre în proces de consultare pentru demararea proiectului aurifer.

„Compania Gabriel Resources („Gabriel” sau „Compania”) anunță noi demersuri pentru inițierea unui dialog pozitiv cu factorii de decizie din Guvernul României și cu autoritățile de reglementare competente (denumite „autoritățile române”) direct responsabile de evoluția procesului de avizare și autorizare a minei de aur și argint de la Roșia Montană („Proiectul”). În acest scop, Compania a trimis o notificare oficială către Președintele și Prim-Ministrul României, în numele Gabriel și al anumitor companii afiliate (denumite în continuare „Grupul Gabriel”), prin care solicită autorităților române să se angajeze oficial într-un proces de consultare („notificarea”)1. Pentru evitarea oricăror îndoieli, Gabriel dorește găsirea unei soluții amiabile în acest diferend care să ducă la dezvoltarea proiectului minier, în beneficiul tuturor părților implicate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Gabriel Resources afirmă totodată că nu a inițiat nicio cerere de arbitraj sau vreun alt demers în instanțele internaționale de arbitraj.

Proiectul exploatării de la Roșia Montană a fost oprit la finalul anului 2013 în urma protestelor masive de stradă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.