×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:38
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Iohannis și SIPA lui
Foto Lucian Alecu
Foto Lucian Alecu

Marele nostru Cocoșilă și-a trimis pupila la microfon pentru a ne spune că „Administrația Prezidențială nu are atribuții în domeniul clasificării și desecretizării, declasificării, cum vreți să-i spuneți. Pur și simplu, legislația în vigoare trebuie respectată și aplicată la litera legii“, a spus vedeta TV. Cum nu se poate mai corect. Nici n-a cerut nimeni o altă operațiune. Pe Iohannis, direct și prin reprezentantă, îl doare că șeful serviciului secret al MAI este numit fără voia lui. Adică scapă din mînă și culisele justiției și ale poliției. La MAI nu mai are de desemnat un om de încredere. Adică nu are cum să-și mai bage coada. Ceea ce nu-i chiar așa de rău. Prea multe servicii sub controlul unui singur om pot genera o altă catastrofă de tip Traian Băsescu. Și așa, munca pe care SRI-ul a depus-o și o depune pentru președinte (nu mă refer aici la siguranța națională!) a fost și este exagerată. Deci intervenția purtătorului de cuvînt o putem include la capitolul „aflat în treabă“.

Și totuși, avem o problemă. Liviu Dragnea l-a amenințat aproape direct pe Tudorel Toader, ministrul Justiției. I-a transmis că „dacă și în acest subiect legat de noul scandal, cel mai proaspăt scandal cu arhivele SIPA, dacă nu face nici măcar gestul de a desecretiza raportul, atunci încrederea mea în dumnealui va fi aproape de zero“.

Este vorba despre raportul făcut la Ministerul de Justiție în 2007, privind dispariția unor documente din arhiva SIPA. Nu știu cît de curios este Liviu Dragnea: probabil și el ar vrea să afle ce conține această arhivă. Probabil că ființele cu o curiozitate maladivă, trăgătorii de sfori, șantajiștii și încă mulți alții de prin politică și servicii sunt interesați să afle ce conține această arhivă deja faimoasă. Eu, unul, nu mă topesc după o asemenea posibilitate. Nu poate conține decît mizerie morală, informații descalificante și bîrfe la nivel înalt. Nu sunt amator de așa ceva. Dar Liviu Dragnea, în mesajul său către ministrul Toader, n-a vorbit despre arhivă și conținutul ei. Așa cum spune interpusa președintelui în discuție, o asemenea operațiune nu se poate desfășura decît în conformitate cu legea. Dar Liviu Dragnea n-a solicitat ca arhiva SIPA să fie desecretizată pentru a fi pusă la dispoziția conducerii PSD. El i-a cerut lui Tudorel Toader să desecretizeze raportul privind sustragerea unor informații din respectiva arhivă. Ceea ce este cu totul altceva. Și ne interesează pe toți.

Cine, cu ce scop, cu a cui aprobare și ce informații a scos din arhiva SIPA documente și informații?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 16 mai 2017
9989
 | 37
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+2
A FOST INFORMAT DAR NU ARE CURAJUL SA IASA IN FATA NATIUNII STIE EL DE CE NU PUTEA RASPUNDE INTREBARILOR INCOMODE !!!!!!!NAVETISTUL NU IUBESTE RO SI NICI PE ROMANI !!!!!!!!
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
ana
0
Pai si atunci de ce te platimmmmmmmmmm CIO;LANISSSSSSSSSSSSSSSSS
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
-4
Mishto , conduc detasat la voturi negative ! Bre , pesedacilor asta inseamna ca v-am fript bine ! Adica voi ziceti ca e bine ca Presdintele Iohannis nu mai are niciun cuvant de spus la numirea sefului serviciului secret ala MAI si ca e si mai bine ca treaba asta ramane numai la latitudinea ministrului , adica a unui politician care , n'asa , pe linie de partid are un sef , cel putin ! Pai cine e acum ministru la MAI ? Pai doamna Carmen Dan , membra PSD de frunte , secretara de Tiliorman si care are sef pe cine ? Pai pe domnu' Livu ( Dragnea , of course ! ) , care ce ziceti voi cu creierele de gandaci coafati ce cu mandrie posedati , ca n-o sa-si bage coada in numirea sefului de la ,, doi si-un sfert '' ! Nu , sigur ca nu ! Nu zau ? Bre , v-am mai mai spus eu , va credeti jmecheri , da' nu e cazul ! Dragnea nu vrea sa aduca serviciile secrete sub control civil , Dragnea vrea sa-si subordoneze serviciile !!! Parol ! P.S.: Sa vedem ce va zice CCR ! O logica simpla ar spune ca numirile in cadrul serviciilor secrete trebuie sa fie facute de o persoana ALEASA de popor , nu de un neica nimeni numit de alt neica nimeni !
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA @ Nastratin
+3
Ce sa caute mai Gaina Ametita de ..Aviara Grip.. seful statului !! sic !! cu numirea unui sef a unei directii dintr-un anume minister.?? !! Asta este Gaina Ametita DGPI o directie in M.I. !! Asta tine exclusiv de [[competenta ,numirea ]] catre guvernul Romaniei, indifernent cum se numeste dansul, si ministerul de resort. Ai inteles Gaguta Ametita Nastratin.!!!?? Stelu
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Nastratin @ Nastratin
0
Cine crede ca ,, doi si-un sfert '' este o directie oarecare dintr-un minister oarecare , este prost de moare ! Na' , ca am inceput sa vorbesc in versuri ! Cred ca e normal ! Zabaucii pesedei sun ca muzele : te inspira sa faci mishto de ei ! Iar vorbesc in versuri , normal doar vorbeam de pesedaci ! Am scris ,, pesedaci '' ca sa nu mai rimeze ! Altminteri pesedeaua este un asa izvor de inspiratie ca as putea sa scriu un poem ! Pai nu ?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
sipu
+10
SIPA-mon amour! SIPA-dragostea mea! Unde sunt documentele din arhiva SIPA presupus a fi fotocopiate cu camere foto minuscule de Danilet fara aprobarea CSAT si transmise in timp real lui Basescu? " Mai Bogdane, da eu stiu cine esti"! Aspasia- esti frumoasa! Nicolai-nu coresounde mapa profesioanal(dosarul SIPA)! Probabil in calculatoarele lui Basescu luate de la Cotroceni fara aprobarea structurii de securitate a palatului sau la Soros via Macovei. Cand a predat functia Obama, acesta din urma a dat mana cu Trump si s-a urcat in elicopter cu mainile in buzunare. Cand Holande a predat funtia lui Macrou, Holande a dat mana cu Macrou si s-a urcat im atoturism. Inainte sa predea functia Basescu, acesta din urma a dus calculatoarele acasa ca sa stearga informatiile foarte confidentiale stocate pe acestea! A declarat-o public si procurorul general nu s-a sesizat. Vai de mama nostra! Romania mon amour!
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+21
Despre ce tot vorbiti voi acilea mai oameni buni?? inclusiv dvs. domnule Nistorescu.??!! Despre ce stat de drept si justitie independenta aiuriti dvs. cu totii pe acile pe forum fratilor.??!! Ascultati acii ce va spun. Sunati-va vecini, prietenii, nici nu stiti ce pierdeti.!!!?? Arhiva ANRP sparta si incendiata.!!! Declaratie publica a fostului prim ministru al Romaniei M.R.U.!!?? Arhiva serviciului secret SIPA sparta si copiata.!!?? Autoritatea Electoral centrala sparta si aceasta ,dupa cum se vorbeste prin targ fara perdea, plus disparitia unor dosare ce demonstra fara putere de tagada cum Klingolianul Sorosit Nicusoros Danut , a primt ceva banuti la punga [[ si nu putini ]] de la forte oculte pe numele unor Boschetari.!!?? Aaaa , iertati-ma, sunt un naiv.!!Am omis marile realizari ale statului de drept si justitiei independente in lupta impotriva coruptiei recte Binomul [[SRI-DNA-Cucuveaua Mov ]]. Va mai amintiti de doamna Cociorvan din judetul Piatra Neamt?? Cand a fost saltata de vreo 5 Gialati aceasta taranca romanca din propia gospodarie si tarta cu 5 masini vreo 700 de Kilometri pana in fata Dna-ului.??!! Ca mare corupta.!! Intrucat a oferit cica vreo 15 oua ca mita unui judecator.!!Iar dupa ceea a fost azvarlita in strada ca un caine.!!Dar de doamna Rarinca, ce a stat aproape 6 luni la puscarie nevinovata , intrucat si-a cerut drepturile banesti de la Stalinista Livica Stanciu.??!! Dar de condamnarea lui L. Dragnea ca a indemnat lumea sa iasa la votul de suspendarea al criminalului basescu.??!!Dar dosarul lui V. POnta cum ar fi primi drept mita simpatie electorala de la T. Blaier .??!! Dar de dosarul lui Tariceanu pt. marturie mincinoasa , cum asta nu stia ce face Andronic si Stilberman!! sau cum draku il cheama.! Va place justitia independenta drage Dobitoace, nu-i asa.??!! Plavanul din deal zicea!! cum va face altfel de politica in Romania. Face pe draku.Copy-Paste 100% B. traian. Ti-ai dreakului de imbecili. Stelu
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Despre toate
+14
Pas cu pas afla si romanul doar ce i se da, caci astea nu sunt informatii scapate, asta sa fie clar. Nu stim noi ce a fost la revolutie... nu stim adevarul despre mineriade, nu stim despre decapitalizarea Romaniei, despre rapirea jurnalistilor, despre flota, despre servicii, despre Kovesi, despre Johannisnu, nu stim despre zeci si sute de evenimente importante ale Romaniei, ADEVARUL
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Czestochowa
+9
Taranul@ Felicitari ! pe langa -congratulations -for Nistorescu !
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
SA-I TRIMITEM DE UNDE AU IESIT!
+11
Gata, s-au folosit toate cuvintele in descrierea mizeriei din Romania si mizerabililor care ne-au adus in acest hal.In viitoarele noastre comentarii propun sa incepem cu injuraturi, blesteme (sa moara ma-sa si ta-su), sa punem mina sa invatam acatiste,etc.Toate astea bineînteles cu permisiunea redactiei Cotidianul.Asta pentru ca nu suntem in stare de altceva.De exemplu sa iesim in strada pentru a goni puslamalele de pe unde au venit si s-au aciuiat prin institutiile statului roman.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
-39
Ce-a reaqului e kielea pe voi pesedacilor ! Deci ca Iohannis putea,, sa-si bage coada '' , cum zice un distins intelectual si publicist , in numirea sefului serviciului secret al MAI , era de porc ? Dar ca domnu' Livu poate sa-si bage coada in aceeasi afacere , via doamna Carmen Dan care joaca rolul de ministru MAI , e bine , n'asa ?
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Gambeta
+48
Pai, daca in chestiunea asta, tov. Iohanis nu are atributiuni, de ce-si da ochii peste cap tov. Prostovolschi si se vaita ca nu mai este lasat tov presedinte sa numeasca ochiul-si-timpanul de la MAI?!? Cand e de facut ceva, n-are treaba tov pres, ci numai cand e de numit cineva care sa-l stie de stapan?
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 58 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 35 minute