Iohannis va colabora cu guvernul PSD până când îl va da jos

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin Liberale, la Președinția României, a declarat joi, la Focșani, că nu va coabita cu guvernul PSD, în cazul în care va fi ales președinte al țării, dar va colabora cu acest partid, scrie Agerpres în ediţia electronică.

Potrivit lui Iohannis, „coabitarea este un fel de troc politic total nepotrivit”, în vreme ce „colaborarea este o acțiune în baza Constituției și ea va funcționa până la schimbarea guvernului”.

Iohannis a menționat că „este inacceptabil ca președintele României și prim-ministrul României să se certe la televizor în fața națiunii„.

„Dacă vor să se certe, să aibă dispute, nu au decât să o facă între patru ochi, dar pentru România sunt obligați prin Constituție să lucreze împreună și să rezolve problemele țării, nu să-și impună autoritatea ca într-o piață de legume”, a afirmat Iohannis.

Iohannis: „Mă impresionează grija dnei Udrea pentru contracandidații săi”

El a făcut aceste precizări întrebat dacă va răspunde pozitiv solicitării făcute de Elena Udrea, joi, prin care îi cere lui Klaus Iohannis să nu colaboreze, în cazul în care va fi ales președinte, cu PSD.

„Mă impresionează această grijă a dnei Udrea pentru contracandidații săi. Dar, momentan, ne descurcăm și singuri. În mod cert, conform Constituției, voi colabora cu guvernul aflat în funcțiune”, a spus Iohannis.

Prezidențiabilul ACL a susținut că această colaborare „nu va fi însă de lungă durată”, pentru că, a afirmat el, „Cabinetul Ponta nu va rămâne mult timp la guvernare”.

„Sunt convins că nu va fi o lungă colaborare a mea cu PSD, dar va fi una corectă”, a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis, alături de Mihai Voicu, Nini Săpunaru, Gheorghe Flutur, Răducu Filipescu și Ioan Bălan, a fost prezent la Casa de Cultură din Focșani la o adunare publică cu membri și simpatizanți ai ACL din Vrancea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.