Ion Caramitru: Regele nostru trăieşte, România a pierdut 20 de ani

Directorul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), Ion Caramitru, a declarat, în cadrul unui interviu acordat NewsIn, că monarhia poate fi singura formă de guvernământ care i-ar putea asigura României condiția de țară europeană, transmite Realitatea.net.

„S-a tot vorbit de tranziție. Din păcate, tranziția pare fără sfârșit. Pe de o parte, nu știm care este capătul acestei tranziții, spre ce tindem, pentru că ceea ce am sperat să se întâmple, până acum, parțial s-a întâmplat. Am intrat în NATO, am intrat în Uniunea Europeană, așteptăm să intrăm în Schengen, vrem să avem o monedă europeană. Lucrurile astea nu au fost destule pentru a încheia tranziția politică, care pare fără de sfârșit pentru că nu se alege nimic în zona politicului pur, acolo unde structura de bază a societății trebuie să fie rezolvată printr-un sistem de referință. După părerea mea și rămân convins din ce în ce mai mult că îndepărtarea de monarhie a României a fost una dintre cele mai proaste soluții care s-au găsit după ’89.”

„Cred că singura formă de guvernământ care i-ar putea asigura României condiția de țară europeană, înrudită în toate formele firești, este monarhia, așa cum ea a salvat România într-un moment de cumpănă, cum a fost odată cu venirea primului rege din familia Hohenzollern. Regele nostru trăiește, este de 20 de ani în România. Sunt 20 de ani pierduți de România. Toate sistemele care s-au succedat până acum au dovedit că nu sunt viabile și au dus la o confuzie și mai mare de valori.”

Interviul integral, pe Realitatea.net.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.