Ion Iliescu, internat la spitalul Elias

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu a fost internat de urgenţă, miercuri seara, la Spitalul Clinic Universitar Elias din Bucureşti.

Unele surse vorbesc despre o internare de urgenţă, iar altele dau asigurări că este vorba despre una pentru analize.

Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, Mihai Gâdea, a anunţat miercuri seara, în timpul desfăşurării emisiunii, că preşedintele fondator al Partidului Social Democrat şi fost preşedinte al României în perioada 22 decembrie 1989-noiembrie 1996 şi din 2000 până în 2004, a fost intrenat la Spitalul Clinic Universitar Elias din Bucureşti.

„Se pare că nu este ceva grav”, a spus realizatorul de la Antena 3. Postul de televiziune a relatat că lui Ion Iliescu i s-ar fi făcut rău. Se pare că motivul oficial al internării este ca Iliescu să fie supus unor analize medicale.El a fost internat, după ce a acuzat dureri în piept şi în abdomen încă din timpul buclucaşei şedinţe a PSD.

Ion Iliescu a suferit în anul 2005 două intervenţii chirurgicale prin care i s-au montat mai multe stenturi pe vasele de sânge. Stentul este un dispozitiv medical cu ajutorul căruia partea îngustată a unui vas de sânge este ajutată să aibă diametrul optim pentru a asigura trecerea normală mai departe a sângelui.

Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avusese un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi al unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în Spitalul de Urgenţă Floreasca până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor. Ulterior, fostul preşedinte a mai suferit o intervenţie la Paris la clinica unu reputat medic de origine română.

Cu o zi în urmă, Ion Iliescu a avut o momente agitate legate de şedinţa în urma căreia Mircea Geaonă a fost exclus din rândurile PSD.

Director al Spitalului Elias, dr. Dana Safta a dat asigurări că nu este vorba despre ceva grav. Este posibil ca Ion Iliescu să fie externat din spital în cursul zilei de joi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.