Ion Ţiriac, la Smart FM: “Eu nu mă pot bucura de spectacolul tenisului, ca orice spectator”

Invitat la matinalul Smart FM, realizat de Marius Tucă şi Marius Manole, Ion Ţiriac a explicat de ce a spus că, la scorul de 3-1, Simona Halep a pierdut meciul.

“Simona Halep… Are și mult ghinion fata asta, să-ți scrântești piciorul înainte de Roland Garros, eu am zis, după accidentare, că stă cel puțin doi ani de zile. Ce faci, joci șau nu Roland Garros? A jucat decent, dar nu de numărul unu mondial. A făcut o minune în sferturi, când a revenit în setul trei. Apoi a urmat semifinala, apoi finala, un meci-mitralieră, de genul celui cu Serena Williams.

Simona Halep a făcut cadou finala de la Roland Garros. Cealaltă finală a pierdut-o, ca să nu zic că i-a fost furată. Anul ăsta a jucat modest, adversarei, ori îi intra tot, ori dădea cu bâta, tipic unei fete care nici nu s-a visat în finală.

Halep e româncă, și ca orice latin, e foarte emotivă. Ea nu a pierdut, ci nu a câștigat. Ea este un megastar cu care românul s-a identificat: nu din răutate au existat comentarii negative, ci mai degrabă din frustrare. Sportivul trebuie să se aştepte şi la aşa ceva.

Eu sunt în tenis de 60 de ani acolo, în tenis. Nu mă pot bucura de spectacol, ca orice spectator. Eu mă uit la jocul de picioare, la lovituri, pot să zic de 8 ori din 10 când va fi dublă greșeală. Da, am zis de la 3-1 că va pierde meciul, pentru că exista niste semne, atunci când ai minge de break trebuie să faci adversarul să conștientizeze că poate pierde acea minge. Și ai 20 de secunde permise de regulament, și trebuie să profiți de ele pentru a face adversarul să conștientizeze acest lucru”, a precizat Ion Ţiriac, la Smart FM (107,3 FM).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.