Ion Ţiriac visează ca protestatarii să fie călcaţi în picioare

Omul de afaceri Ion Ţiriac vrea ca cei care conestă în stradă puterea să fie stârpiţi. Da, aţi citit bine, „stârpiţi”! Nu e o glumă. Şi mai vrea ceva acest Ţiriac: linişte. Şi atenţie: corupţia nu e la cei de sus, la noi, la cei de jos. Iată mostre de gândire caracteristică pentru ceea ce este Ţiriac, gândire care seamănă leit – din întâmplare ? -cu mesajele acelea ! din Piaţa Universităţii:

„Este trist ce se întâmplă, dar pe undeva este şi foarte just. Constituţia îţi dă dreptul să protestezi. Câţi nemulţumiţi sunt în România astăzi? Suntem 20 de milioane de nemulţumiţi. Ni se trage numai de la Băsescu, Boc, Năstase, toată clasa politică din ultimii 20 de ani, ni se trage de la situaţia mondială care există. Singurul lucru care nu ne trebuie astăzi în situaţia aceasta, sunt nişte demonstraţii care pot ieşi din context. Este un lucru bun că aceşti oameni manifestează corect, fără violenţă şi, pe de altă parte, foarte bine că poliţia, jandarmii care sunt acolo îmi garantează mie integritatea şi pe cei care încalcă legea îi ia cu totul. Ce s-a întâmplat acum 2-3 zile este inadmisibil şi poliţia ar fi trebuit să îi stârpească pe aceşti penibili care erau acolo în 10 minute. Din punct de vedere economic, e un mic dezastru care se poate produce într-un dezastru mult mai mare în viitor. Pentru că m-am săturat sa văd pe CNN zilele astea că în România de patru zile nu mai este linişte. Ar trebui foarte bine să se adune Putere, Opoziţie, toate partidele politice într-o grotă, undeva, să stea acolo până ies cu o soluţie comună, constructivă. Chiar dacă au o zi în Parlament în care vor discuta treaba asta şi nu iese nimic constructiv, nu foloseşte la nimic. Riscăm ca oamenii să ne ocolească şi mai mult în acest moment. Groapa pe care o săpăm singuri acum o să fie şi mai adâncă. Avem alegeri anul acesta. Dacă câştigă Opoziţia, Puterea se duce în Opoziţie, Opoziţia guvernează. O să ia ţara dintr-o groapă mai adâncă decât este în momentul acesta.Există corupţie în toată lumea. La noi cea mai mare corupţie este corupţia mică. Din vremea comunistă. A rămas în sângele românilor.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.