iPhone 7 vs Samsung Note 7

cancer

Cele mai noi smartphone-uri de top ale momentului, iPhone 7 şi Note 7, au fost puse cap la cap într-un test de viteză în timp real.

Samsung şi Apple sunt şi vor fi în continuare capul de afiş al luptei fără sfârşit şi fără un câştigător final – o luptă între doi giganţi, două ecositeme şi două tipologii diferite. Însă, pentru moment, avem un câştigător. Şi nu oricum, ci la o diferenţă care nu lasă loc de interpretare.

PhoneBuff, canalul de tehnologie care are peste 600.000 de abonaţi pe YouTube, este celebru pentru testele privind diverse aspecte ale smartphone-urilor. Cu ocazia lansării noului iPhone 7, a venit rândul unui test comparativ de viteză între smartphone-ul celor de la Apple şi cel mai recent flagship Samsung, Galaxy Note 7.

Testul a constat în rularea în paralel a aceluiaşi set de aplicaţii şi jocuri pentru a vedea cât de rapid rulează cele două device-uri în condiţii reale. Spre deosebire de testele sintetice, realizate cu aplicaţii precum AnTuTu, acest gen de teste sunt mai relevante, întrucât reproduc condiţiile obişnuite de utilizare ale utilizatorului abişnuit.

iPhone 7 a câştigat detaşat testul de viteză. Nu doar că l-a câştigat, dar a încărcat de câte două ori fiecare aplicaţiei testată, înainte ca Note 7 să termine de procesat o singură dată aplicaţiile şi jocurile vizate. Diferenţa dintre cele două smartphone-uri este atât de evidentă, încât nu are nicio relevanţă faptul că testul nu a fost contorizat.

Nu doar că platforma hardware folosită de Apple este mai puternică, dar iPhone are şi avantajul unui sistem de operare optmizat pentru hardware-ul pe care-l are la bază. Spre deosebire de Samsung, Apple poate face aşa ceva, fiind singurul care controlează atât partea harware, cât şi aspectele ce ţin de software. Pentru utilizator, însă, aceste aspecte tehnice nu contează. Esenţa este că iPhone este mult mai rapid.

Chiar şi aşa, nu se poate spune că Note 7 ar fi un smartphone lent. Nu încape vorbă că utilizatorii se vor plânge de lag ori ceva similar. Doar că nu se poate compara cu iPhone 7, ceea ce este o lovitură pentru orgoliul fanilor înrăiţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.