Ipoteză explozivă marca PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lobbyiști de la Washington, Roger Stone, alături de Elliott Broidy, încearcă de ceva vreme toate stratagemele posibile pentru reabilitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, atât în ochii românilor, cât și în cei ai opiniei publice internaționale. Speriați de modul în care românii și-au centrat optica în ultimii 27 de ani, specialiștii în marketing politic din SUA au preferat să lucreze mai mult la percepția mondială a politicii românești decât la percepția internă, care le dă atâta bătaie de cap celor doi strategi de imagine.

Deși cele două planuri converg, deci nu se pot exclude, Stone și Broidy au decis să se folosească în munca lor de „reabilitare“ de un aspect greu de demontat, aparent accesibil tuturor, fascinant de-a dreptul într-o oarecare măsură și care provoacă discuții fără sfârșit, mutând, facil, atenția publică de la adevăratele mize și controlând reacțiile ulterioare. Anatema insucceselor guvernării, a instabilității politice și a greșelilor strategice ale lui Liviu Dragnea a fost aruncată în cârca serviciilor secrete, care ar fi controlate de miliardarul George Soros.

Lobbyiștii Roger Stone și Elliott Broidy au pus deja în aplicare rețeta de culpabilizare a unor entități aparent la vedere, cum sunt serviciile secrete, atât în România, cât și în țara vecină, Ungaria. Maghiarii au apelat și ei la serviciile acelorași strategi politici, tot ca să acopere deficiențele guvernării, deciziile contestate de stradă și care au influențat și au și lăsat anumite urme în percepția factorilor decidenți mondiali. Roger Stone, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai faimoși lobbyiști de la Washington și fost consultant al lui Donald Trump, ca să-și susțină planul de revigorare a imaginii clienților săi, l-a acuzat, public, pe miliardarul american George Soros că dorește să răstoarne guvernele din Ungaria și România. Acesta a dezvăluit într-un interviu cu moderatorul Alex Jones, acordat postului de radio american InfoWars, că serviciile secrete românești ar lucra pentru omul de afaceri de origine maghiară George Soros. Actor, regizor și teoretician al conspirației, Alex Jones este gazda unei emisiuni de radio care furnizează fel și fel de informații, care mai de care mai bombastice și greu de demonstrat. Cu toate acestea, emisiunea lui Jones se bucură de un real succes în rândul americanilor, fiind urmărită și în mediul online, peste tot în lume.

CIA, mai tare decât guvernele României și Ungariei

Manipularea noilor strategi americani ai PSD este cu atât mai flagrantă cu cât mesajele privind România sunt împachetate la comun cu cele privind Ungaria. Nu se face deloc rabat la vreo diferență între parcursul și destinele celor două state membre UE și NATO. Mai mult decât atât, mai ceva ca în Harry Potter, și fără vreo baghetă magică, CIA ar fi reușit să-și subordoneze total serviciile secrete din ambele țări europene. „George Soros este în cârdășie cu serviciile de informații din România și Ungaria. Serviciile de informații din ambele țări derulează operațiuni ilegale, mai mult în linie cu CIA-ul nostru decât sunt cu propriile guverne. Am fost informat despre supravegherea din România. Dumnezeule, jumătate din populația statului este spionată! Jumătate din populația din această țară este sub supraveghere! Este cutremurător ce are de gând Soros! El trebuie oprit! Aceste Open Society (ONG-urile cu acest nume, înființate de Soros) sunt fațade pentru terorism și pentru ceea ce este mai rău și trebuie închise! El trebuie să fie prins, acuzat, judecat și trimis în închisoare!“, a declarat lobbyistul Roger Stone, pe postul de radio american.

Afirmațiile, atentat la siguranța națională

Fostul consultant din campania electorală a președintelui american a marșat atât de mult cu afirmațiile sale privind modul derapant în care ar fi luat-o politica serviciilor secrete românești, încât acuzațiile sale pot fi considerate un atentat la siguranța națională. În aceeași „oală“ cu denigrări a plasat și ambasadele SUA din București și Budapesta. „Președintele României (n.r. – Klaus Iohannis) a pus pe masă cazul Soros când s-a întâlnit cu președintele Statelor Unite săptămâna trecută. Cred că ei încep să înțeleagă amenințarea gravă a lui Soros pe care acesta o exercită nu numai în SUA, dar și în străinătate. De ce președintele nu i-a spus încă lui Jeff Sessions (n.r. procurorul general al SUA) să se îndrepte agresiv împotriva lui George Soros? Este un mister pentru mine“, a afirmat la InfoWars noul consultant de imagine al PSD. „Și-au dat seama că Soros este un cancer și căuta să submineze și să răstoarne guvernele alese democratic de aici, prin violență. El a cheltuit o avere pentru a-și planta oamenii în guverne, nu numai în guvernele din Ungaria și România. Dar, permite-mi să fiu foarte clar Alex (n.r. – moderatorul Alex Jones – ambasadele SUA din București și Budapesta sunt ambele complet populate cu oameni care sunt loiali lui George Soros, oameni care fac ceea ce le cere Soros. El luptă să submineze aceste democrații“, a continuat Stone seria învinuirilor extrem de grave.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Laur Emre 89 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.