Ipoteză lansată în cazul avionului dispărut

Avionul AirAsia care a dispărut duminică cu 162 de persoane la bord probabil că se află „pe fundul Mării” Java, a declarat luni şeful Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare Bambang Soelistyo, conform AFP.

„Ţinând cont de informaţiile de care dispunem şi de evaluarea potrivit căreia presupusul loc al prăbuşirii este în mare, ipoteza este că avionul se află pe fundul mării. Aceasta este o impresie preliminară care poate evolua odată cu evaluarea rezultatului căutărilor”, a declarat oficialul într-o conferinţă.

Acesta a mai precizat că Indonezia nu dispune de „instrumentele” necesare, ca de exemplu submarine, pentru a scoate avionul de pe fundul mării, dar se va apela alte state în acest sens, dacă va fi necesar.

„Ţinând cont de lipsa noastră de tehnologie, am lucrat în coordonare cu ministrul de Externe pentru a putea împrumuta (mijloace) de la alte ţări care au propus ajutor. Este vorba despre Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite”, a spus oficialul indonezian.

Operaţiunile de căutare a avionului în Marea Java au fost reluate luni dimineaţa, după ce au fost întrerupte duminică, la căderea nopţii.

Autoritățile indoneziene au reluat luni în zori operațiunile de căutare în Marea Javei a avionului AirAsia dispărut cu 162 de persoane la bord, a anunțat un responsabil, citat de AFP.

„La ora locală 06.00 (duminică, 23.00 GMT), am reluat căutările pentru a găsi avionul AirAsia dispărut. Ne îndreptăm spre estul Insulei Belitung”, a declarat Tatang Zainuddin, adjunct al șefului operațiunilor Agenției indoneziene de căutare și salvare.

Malaysia, Singapore şi Australia au anunţat că participă la căutări. Statele Unite au anunţat la rândul lor duminică faptul că sunt pregătite să ajute autorităţile locale care caută avionul dispărut.

Belitung este o insulă indoneziană situată în Marea Java, în largul coastelor de est ale Sumatrei.

Un avion al companiei malaeziene low-cost AirAsia, care avea 162 de oameni la bord, a dispărut de pe radare la puțin timp după decolare. Piloţii a cerut permisiunea să devieze de la ruta stabilită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, apoi avionul a dispărut de pe radar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.