Ipoteză șocantă în cazul unui naufragiu: O „crimă în masă”

Aproximativ 500 de imigranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea la bordul căreia se aflau s-a scufundat săptămâna trecută. Doi supraviețuitori susțin că naufragiul a fost provocat intenționat.

Astfel, potrivit unor supraviețuitori – doi palestinieni, salvaţi joi în apropiere de Malta de către un portcontainer panamez – naufragiul, care a avut loc în Mediterana, ar fi fost provocat de către călăuze, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, informează AFP.

Tot aceștia au dezvăluit că la bord se aflau aproximativ 500 de persoane. Doar câteva au fost salvate până acum.

Cei doi supraviețuitori, originari din Fâşia Gaza, interogaţi separat, au povestit că au plecat de la Damietta, în Egipt, împreună cu alte aproximativ 500 de persoane, între care se aflau sirieni, palestinieni, egipteni şi sudanezi.

Conform mărturiilor lor, traficanţii de persoane i-au obligat pe imigranţii clandestini să schimbe ambarcaţiunea, cerându-le, miercuri, să sară într-o ambarcaţiune mai mică şi, aparent, mai nesigură.

Supraviețuitorii susțin că atunci când pasagerii s-au răzvrătit, traficanţii, care se aflau la bordul altui vapor, au împins cu acesta în zona pupei ambarcaţiunii imigranţilor, care s-a scufundat.

În afară de cei doi palestinieni salvaţi, „alţi nouă supravieţuitori au fost salvaţi de nave greceşti sau malteze, dar se pare că toţi ceilalţi au pierit”, a declarat pentru agenția citată un purtător de cuvânt al OIM în Italia, Flavio Di Giacomo.

Autorităţile italiene au deschis o anchetă. Dacă aceste informaţii vor fi confirmate „va fi vorba despre cel mai grav naufragiu din ultimii ani”, cu atât mai mult cu cât nu ar fi vorba despre un accident, ci despre o „crimă în masă”, a afirmat organizaţia citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.