IPP cere DNA să investigheze declarațiile lui Geoană și Vanghelie

Institutul pentru Politici Publice solicită DNA să investigheze afirmațiile făcute de senatorul Mircea Geoană și Marian Vanghelie cu privire la rolul președintelui executiv al PSD Liviu Dragnea și al premierului Victor Ponta în obstrucționarea dreptului la vot al românilor din diaspora la alegerile prezidențiale. IPP cere DNA să investigheze o posibilă încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție de către Victor Ponta și Liviu Dragnea.

IPP citează în sprijinul solicitării sale declarații ale lui Geoană și Vanghelie prezentate de presă.

„Luând act de declarațiile de astăzi ale unuia dintre foștii lideri marcanți ai Partidului Social Democrat (PSD) – Mircea Geoană, fost Președinte al partidului, candidat al acestui partid în alegerile prezidențiale 2009 și anume: „Am informaţii că a fost o discuţie şi ştiu clar că Ponta exclusiv a decis să nu fie mai multe secţii, aspecte confirmate și de Marian Vanghelie prin declaraţiile acestuia oferite presei centrale, anume: „Domnul Ponta știa (de nevoia suplimentării secțiilor) și Dragnea l-a oprit. […] Domnul Dragnea a zis că dacă se vor face mai multe secții în străinătate se vor pierde alegerile„), Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Direcției Naționale Anticorupție să investigheze posibila încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancționarea faptelor de corupție (”Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”) de către liderii PSD, printre care Victor Ponta și Liviu Dragnea. Considerăm că se impune de urgenţă ca DNA să verifice aceste informații în condițiile în care, la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale 2014, unui număr de peste 200.000 de români din diaspora li s-a încălcat dreptul constituțional de a vota, aceştia nereușind să intre în secțiile de votare în intervalul aferent votării stabilit prin lege, după 8 ore de așteptare la coadă în faţa secţiei”, se arată într-un comunicat transmis de IPP vineri .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.