Iranul, acuzații dure la adresa americanilor

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a acuzat vineri SUA că utilizează ”informații false” pentru a ataca Siria și că Washingtonul ”se află de partea” grupărilor jihadiste Al-Qaida și Statul Islamic (SI), relatează AFP, citată de Agerpres.

”Statele Unite l-au ajutat (pe fostul președinte irakian) Saddam Hussein să folosească arme chimice împotriva Iranului în anii 1980. Prin urmare, ele au folosit informații false referitoare la armele chimice, mai întâi (pentru a ataca Irakul) în 2003 și acum în Siria”, a scris pe Twitter ministrul iranian, a cărui țară este un aliat apropiat regimului lui Bashar Al-Assad.

”După mai puțin de două decenii de la atentatele din 11 septembrie 2001, militarii americani luptă chiar de partea Al-Qaida și a Statului Islamic în Yemen și în Siria”, a acuzat Zarif într-o a doua postare pe Twitter.

Cu puțin timp mai înainte, purtătorul de cuvânt al diplomației iraniene a condamnat puternic loviturile aeriene americane întreprinse vineri împotriva unei baze militare din centrul Siriei, aceasta fiind prima acțiune militară americană împotriva regimului lui Assad.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.