Iranul susține că dorește reducerea tensiunilor cu Riadul

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a afirmat vineri, într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, că Teheranul nu dorește exacerbarea tensiunilor cu vecinii săi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Nu avem niciun interes sau dorința de a vedea o escaladare a tensiunii în vecinătatea noastră”, a subliniat Mohammad Javad Zarif în această scrisoare trimisă lui Ban Ki-moon căruia Iranul i-a solicitat să o transmită, de asemenea, Consiliului de Securitate și Adunării Generale.

„Trebuie să fim uniți în fața amenințărilor pe care extremiștii continuă să le reprezinte pentru noi toți”, a scris șeful diplomației iraniene.

Aceasta a invitat Riadul „să facă o alegere esențială: să continue să susțină teroriștii extremiști și să întrețină ura sectară sau să opteze pentru relații de bună vecinătate și să joace un rol constructiv în favoarea stabilității regionale”.

„Sperăm că Arabia Saudită va putea fi convinsă să asculte vocea rațiunii”, mai scrie în scrisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.