Irina Begu s-a calificat în sferturi la Madrid

Irina Begu (37 WTA) s-a calificat, miercuri în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, dotat cu premii de peste 4 milioane de dolari. Begu a învins-o pe cehoaica Barbora Strycova cu 6-4, 6-4 după un meci care a durat 1 oră 39 de minute şi 43 de secunde. Partea forte a Irinei Begu a reprezentat-o punctele făcute după primul serviciu: 31 din 41 de servicii, procentul de 75% fiind unul extraordinar. Şi pe al doilea serviciu românca a avut un procentaj bun: 50% (9 puncte din 18 servicii). Procentajul punctelor făcute pe retur a fost mai mic, 46%, dar superior adversarei sale care a avut un procent de 32% pe retur. Irina Begu a reuşit prin victoria de miercuri cea mai notabilă performanţă din carieră: calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de categoria WTA Premier Mandatory. În clasamentul WTA general “LIVE” după această victorie Begu a avansat 6 locuri, ajungând pe locul 31, loc pe care nu îl poate pierde până la mijlocul turneului de la Roma, chiar dacă nu câştigă în sferturi.

Ce a obţinut Irina Begu până în prezent

– calificare în sferturile de finală (cea mai bună performanţă din carieră)

– 215 puncte în clasamentul WTA pe 2015 („Road to Singapore”)

– 150 puncte în clasamentul general WTA (celelalte 65 de puncte au „acoperit” punctele de apărat de la ediţia 2014 a turneului)

– 100.315 USD

La simplu, în sferturile de finală Begu va juca cu Petra Kvitova (cap de serie #4) care ]n optimi a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova (#41 WTA) cu 6-1, 6-4.

La dublu, tot în sferturile de finală, Begu alături de Lara Arruabarrena (Spania) va înfrunta perechea spaniolă Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro.

Într-un alt meci din optimile de finală, Maria Sharapova, cap de serie nr.3 a trecut de Carla Suarez Navarro în trei seturi: 6-2, 4-6, 7-5.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.