Irina Radu, la un pas de demitere

Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins marţi, cu 17 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi două abţineri raportul de activitate pe 2016 al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Raportul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a comisiei la solicitarea preşedintelui Comisiei de cultură a Senatului, Radu Preda (PSD), iar decizia finală aparţine plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Respingerea raportului de activitate al SRTV de către plen atrage demiterea întregului Consiliu de Administraţie, în frunte cu preşedintele director-general, Irina Radu.

Irina Radu a susținut marţi, la şedinţa comună a comisiilor de cultură, care au dat aviz negativ Raportului instituţiei pe anul 2016, că în opinia sa s-a făcut faţă onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la 150 de milioane de euro.

„A fost un an foarte greu (2016, n.r.) (…) Vorbim de acest raport în situaţia în care a fost ultimul an cu finanţare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producţie, cu lipsa finanţării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut faţă onorabil”, a menţionat Irina Radu.

Potrivit acesteia, în 2015 s-a pornit „cu o televiziune distrusă, cu ştiri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau”.

„Cred că am reparat aceste lucruri, am ajuns la un echilibru, asta arată şi sondajele de opinie şi rezultatele cercetărilor noastre. În anul 2016 TVR a încheiat financiar pe plus”, a adăugat Irina Radu.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a susținut că „aşteptările în plan managerial de la conducerea Televiziunii Române erau altele”.

„Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, Raportul a întrunit aviz negativ şi la Comisiile de buget. Aşteptările noastre, cel puţin în plan managerial, de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanţare sustenabile. Aşteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calităţii emisiunilor de aşa manieră încât să obţină un vot în unanimitate pozitiv în şedinţele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite”, a spus Radu Preda.

Raportul cu avizul negativ ar putea intra pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.