Istanbul: turcii nu-i mai suportă pe sirienii cazați în vecinătate

Zeci de imigranți sirieni care erau cazați în blocuri ale companiei publice de administrare locativă din Istanbul sunt forțați de locatarii turci să părăsească apartamentele din cauza neplăcerilor pe care le produc, scrie publicația turcă Zaman.

Războiul civil din Siria a început să creeze probleme sociale în Turcia, unde au intrat din 2011 și până acum circa 2 milioane de sirieni. Un grup de locatari turci din amintitul complex au ținut o ședință în urmă cu o săptămână și au decis să ceara evacuarea sirienilor din cauza că fac multă mizerie, folosesc fântânile arteziene pe post de piscină și fac gălăgie noaptea. Imigranții au cerut sprijinul poliției. În noaptea de miercuri spre joi, sirienii au fost potoliți de poliție, iar locatarilor turci li s-a spus că refugiații nu pot fi evacuați decât în cazul în care comit infracțiuni.

Publicația turcă mai scrie că în urma instalării sirienilor, în orașele țării a crescut numărul furturilor, cerșetorilor, prostituatelor. În marile orașe pot fi văzuți refugiați cerșind la aproape fiecare colț de stradă. Situatia cea mai grea este în Instanbul, unde locuiesc 300.000 de refugiați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.