Isus Hristos plânge cu lacrimi de sânge în Argentina

Mii de pelerini au dat năvală într-o mică biserică din Argentina, după ce o imagine a lui Isus Hristos părea să plângă cu lacrimi de sânge.

O substanţă de culoare roşie a fost fotografiată curgând din fruntea lui Isus şi pe obrazul Mântuitorului într-o reprezentare a „Cinei cea de Taină” în biserică.

Preotul local, Părintele Jorge Gandur, a spus că „substanţa vine de la una dintre rănile pe partea stângă a frunţii lui Hristos, care este produsă de coroana de spini”.

Petele au fost mai întâi observate vineri de doi bărbaţi care au intrat în biserică. Cei doi i-au spus părintelui Gandur despre ceea ce au văzut, care a luat mostre ce urmează să fie testate ştiinţific pentru a vedea dacă este sânge uman.

După ce mass-media locale au aflat despre întâmplare, biserica a fost blocată de o mulţime de oameni care au vrut să vadă şi ei fenomenul.

După ce au sosit sute de persoane din provincie, oficiali ai Arhiepiscopiei de Tucuman le-au cerut credincioşilor să fie prudenţi şi precauţi şi să nu tragă concluzii cu privire la autenticitatea presupusă a imaginii.

„Dacă acest lucru este ceva divin, va avea continuitate, şi dacă vine de la oameni, va dispărea”, a spus părintele Gandur.

„Ca preot, în nici un moment nu am vrut să creez false aşteptări”, a adăugat el.

„Nu am de gând să sprijin vreo înşelăciune. Ceva s-a întâmplat aici şi acest lucru va devini clar în timp cu ajutorul înţelepciunii divine.”

Biserica Romano-Catolică este prudentă în a face proclamaţii în legătură cu aşa-numitele minuni pentru că mai târziu multe dintre ele se dovedesc a fi false.

Sute de astfel de întâmplări au fost raportate în ultimul secol, dar numai câteva sunt considerate a fi autentice.

Vaticanul a recunoscut că Biserica consideră că multe vin din imaginaţia oamenilor sau sunt farse elaborate făcute de oameni care doresc să aibă un câştig financiar.

Cu cinci ani în urmă, de exemplu, o statuie a Sf. Pio din Pietrelcina, un preot din secolului al 20 cunoscut sub numele de „Padre Pio”, a plâns cu lacrimi de sânge într-o biserică în Marsicovetere, Italia, dar testele au arătat ulterior că era vorba de sângele unei femei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.