Iubita ucraineancă a lui Boris Nemțov a reușit să plece din Rusia

Ganna Durițka, manechinul ucrainean care era împreună cu Boris Nemțov în momentul asasinării acestui opozant al regimului Putin, a reușit să părăsească Rusia, cu doar câteva ore înainte de funeraliile lui Nemțov. Diplomații ucraineni de la Moscova i-au oferit toată asistența necesara pentru reîntoarcerea în țară, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, citat de AFP.

Durițka are 23 de ani, cu 32 de ani mai tânără decât Boris Nemtov, un politician care își crease imaginea unui playboy în Rusia. În seara zilei de 27 februarie se afla cu acesta pe un pod din apropierea Kremlinului, acolo unde Nemțov a fost împușcat mortal. ”Nu știu cine a făcut asta. Nu știu cum s-a apropiat ucigașul, era în spatele meu”, a spus ucraineanca la un post de televiziune. ”Am dreptul să plec din Rusia, nu sunt suspectă. Sunt martoră și am oferit toate informațiile pe care le aveam. Am făcut totul pentru a-i ajuta pe anchetatori”.

”Anchetatorii mă interoghează, dar nu-mi spun când voi fi liberă și nici de ce mă rețin. Mi-au explicat că din rațiuni de securitate”. Durițka a locuit în apartamentul unui prieten din Moscova, a cărui adresă rămâne secretă. În această perioadă, mama sa a facut apel la președintele ucrainean Petro Porosenko pentru a-i grăbi revenirea în țară. Mama sa se teme că Ganna va fi atrasă într-o capcană și că va fi acuzată de complicitate la asasinat.

Autoritățile ruse iau in calcul pista unui asasinat politic, cea a unui atac pus la cale de forțe islamiste, ca urmare a solidarității manifestate de Nemțov cu revista Charlie Hebdo, precum și pista unei crime comise de ”elemente radicale” și care are legătură cu situația din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.