Iubitori de animale, păcăliţi să semneze pentru uciderea câinilor!

Campania PDL pentru legiferarea uciderii in masa a cainilor fara stapan se desfasoara in continuare in Bucuresti si in tara. Incercand sa faca rost de cat mai multe semnaturi care sa arate ca populatia ar da unde verde la omorat caini, strangatorii de semnaturi folosesc metode dintre cele mai variate:

– oamenii sunt mintiti ca semneaza pentru sterilizarea cainilor sau pentru relocarea lor in adaposturi (practica utilizata in Bucuresti si in toata tara);

– postasii distribuie fluturasi PDL si conditioneaza livrarea corespondentei, a pensiei sau a ajutorului de somaj de semnarea pentru legiferarea uciderii cainilor fara stapan (Slatina);

– PDL colecteaza semnaturi in scoli si licee (Bucuresti, Gorj)

– oamenii sunt mintiti ca semnatura lor ajuta la amenajarea de parcuri si spatii verzi – in realitate, ei au semnat pentru eutanasia cainilor fara stapan (Ploiesti);

– asociatiile de locatari, conditionate de ajutorul pentru incalzire, au semnat ceea ce li s-a prezentat in mod fraudulos si abuziv ca initiativa pentru sterilizarea si adapostirea cainilor fara stapan (Rm. Valcea).

PDL face aceste eforturi considerabile nu din grija pentru cetateni, ci dintr-un interes propriu. Pentru ca uciderea cainilor fara stapan s-a dovedit o afacere foarte profitabila pe perioada in care a fost implementata (pana in 2008). Interesul din spatele acestei campanii este ca in strada sa existe la nesfarsit caini, ca autoritatile sa aiba ce „gestiona”. Pentru ca s-a vazut ca uciderea, in fapt, perpetueaza aceasta situatie, alimenteaza aparitia cainilor, mentinand in strada o populatie canina constanta. Din acest motiv este de preferat pentru grupurile de interese sa mentina aceasta industrie fenomenala de facut bani, si nu sa „rezolve problema”.

Prin decizia Biroului Permanent al municiului Bucuresti, „Persoanele ce detin functii numite sau alese cu sprijinul PDL Bucuresti, au obligatia de a stringe 2000 de semnaturi de fiecare”, „urmand a le fi retras sprijinul politic in caz de nerespectare a acesteia.” Evident ca, pentru a-si face norma, „functionarii” PDL dau din colt in colt si uzeaza de toate mijloacele posibile pentru a obtine semnaturile. Asa cum am exemplificat, campania a fost programata sa vizeze inclusiv scolile, asociatiile de locatari, spitalele, pentru ca s-a decis strangerea a 500 000 semnaturi pana la 1 decembrie, prin orice mijloace.

ONG-uri din toata tara au inaintat plangeri penale si actiuni legale pentru deschiderea anchetelor privind practicile ilegale si abuzive folosite in campania PDL.

Va multumim!

Contact:

FNPA

www.fnpa.ro

Carmen Arsene, 0720.549.868

Asociatia GIA – Group Initiative for Animals

www.orasulanimalelor.ro

Delia Pirvu, 0763.626.777

Vier Pfoten

www.vier-pfoten.ro

Anca Tomescu, 0722.322.417

Save The Dogs

www.savethedogs.eu

Laurentiu Vasilescu, 0730.031.133

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.