Ivanka Trump, la cuțite cu o companie italiană

Potrivit tabloidului Cosmopolitan, fiica președintelui Americii trebuie să depună mărturie într-un dosar ce vizează o firmă italienească producătoare de pantofi și unul dintre brandurile sale de încălțăminte. Astfel, judecătoarea Katherine Forrest a respins cererea formulată de avocații Ivankăi Trump, referitoare la procesul de copiere a brandului, intentat de compania Aquazzura Italia SRL împotriva firmei Ivankăi, IT Collection LLC.

Compania cu sediul în Florența, Italia, a dat-o în judecată pe Ivanka Trump în 2016, pe motiv că pantofii din firma ei, numiți „Hettie“, seamănă izbitor de mult cu modelul lor, „Wild Thing“, incluzând detalii asemănătoare precum aceeași culoare, formă și același toc. Judecătoarea a decis că „Ivanka Trump a făcut de-a lungul timpului numeroase declarații publice referitoare la o bună conducere a firmei, precum și faptul că niciun model de pantofi nu a fost lansat fără acordul său.“

Într-o declarație susținută în sala de judecată, Ivanka Trump s-a descris drept fostă directoare a companiei IT Collection LLC, ea ocupând în prezent poziția de asistentă a președintelui republican al Statelor Unite ale Americii, angajată la Casa Albă. „N-am avut nicio implicare în conceptul, designul, producerea sau vânzarea modelului Hettie“, a declarat fiica lui Donald Trump, menționând că actualul președinte, Marc Fisher, este cel responsabil. Se pare că modelul „Wild Thing“, produs de firma italienească, se află pe primul loc în topul vânzărilor și, potrivit reprezentanților companiei, nu este primul model pe care angajații firmei Ivankăi Trump îl copiază. Potrivit datelor din proces, firma Ivankăi, înființată în 2010, a încetat să mai producă un alt model de pantofi, după ce italienii s-au plâns că l-au copiat de la ei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.