Ivanka Trump nu va lucra la Casa Albă

În aceeași zi în care ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, a acceptat un job de consilier în administrația prezidențială, Ivanka Trump a decis că nu va lucra alături de tatăl său la Casa Albă, notează CNBC.

Fiica lui Donald Trump, în vârstă de 35 de ani, a fost un sfătuitor de încredere în timpul campaniei electorale a tatălui său. Ea a ocupat funcția de vicepreședinte executiv pentru dezvoltare și achiziții la compania tatălui său, Organizația Trump, însă recent a demisionat din orice funcție de conducere pe care o deținea, și-a vândut acțiunile la Hotelul Trump din Washington și a renunțat la casa de modă care îi purta numele.

Ivanka a declarat pentru Reuters că se va concentra pe mutarea la Washington D.C., dar și pe creșterea celor trei copii. Pe de altă parte, ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, va începe treaba în noua funcție cât de curând, în ciuda legii antinepotismului, care ar fi trebuit să îi interzică acest lucru.

De la modelling la politică

Ivanka Marie Trump s-a născut în Manhattan în 1981și are naționalitate ceho-americană. Mama sa, Ivana Zelnickova, a divorțat de Trump în 1991, pe vremea când ea avea doar 9 ani. Are doi frați, Donald Jr. și Eric, și doi frați vitregi Barron și Tiffany.

Prima apariție a ei în lumea modellingului a fost în anul 1997, în revista Seventeen. Din acel moment, ea a defilat pentru case celebre de modă precum Versace, Thierry Mugler sau Tommy Hilfiger. În 2012, a primit din partea Universității Wharton din Pennsylvania un premiu onorific pentru „demonstrarea unui potențial nemaipomenit de conducere și oratorie“.

În iulie 2016, la Convenția Națională a Republicanilor, Trump a declarat că nu se consideră nici democrată, nici republicană. În 2007, ea a donat 1.000 de dolari pentru campania prezidențială a lui Hillary Clinton. În anul 2012, Ivanka l-a susținut pe Mitt Romney ca președinte, iar în 2013, împreună cu soțul ei, a organizat o strângere de fonduri pentru democratul Cory Booker. Ivanka Trump se consideră, de asemenea, un avocat pentru femei și Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.