Jeb Bush a sifonat, contra unui ”cadou”, fondurile de pensii ale Floridei către Lehman Brothers

Jeb Bush, candidat la alegerile primare pentru președinția SUA, ar fi primit nu mai puțin de 1,3 milioane de dolari pe an din partea Lehman Brothers după ce a direcționat în conturile băncii care a falimentat în 2008 sume uriașe din fondurile publice.

În timp ce era guvernator al statului Florida și imediat după aceea, autoritățile statului american au transferat peste un miliard de dolari din fondurile publice în conturile Lehman Brothers. Au fost vizate aici în special fondurile de pensii, controlate de guvernator și echipa sa. Rezultatul a fost pierderea a milioane de dolari ca urmare a prăbușirii băncii, însă pe de altă parte beneficii de milioane de dolari pentru Jeb Bush.

Imediat după ce a părăsit fotoliul de guvernator, Jeb Bush, care nu avea nicio experiență în domeniul bancar, ci numele unei dinastii politice, a acceptat oferta Lehman Brothers, care îl dorea drept ”consultant”, în schimbul a 1,3 milioane de dolari pe an.

Informația a fost publicată de International Business Daily, care mai arată că majoritatea pierderilor înregistrate de statul Florida începând cu iulie 2007 sunt legate de produsele financiare oferite Lehman Brothers pe care statul american le-a cumpărat în anul în care Jeb Bush a început să figureze pe statele de plată ale băncii de investiții.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.