Jirinovski: Rusia să fie denumită ”Imperiul Rus”!

Controversatul politician rus Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) şi vicepreşedinte al Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), a propus schimbarea denumirii ţării din Federaţia Rusă în Imperiul rus, transmite Independent.md, citând Agerpres.

„Ar trebui să suspendăm toate relaţiile economice. Relaţiile pe ansamblu – economice, comerciale turistice etc -, cu toate ţările care au instituit sancţiuni, să punem jumătate de lume în genunchi”, a declarat Jirinovski, cunoscut ca un naţionalist excentric, într-un interviu acordat antenei ruse a BBC la sfârşitul săptămânii trecute.

„Suntem cea mai puternică ţară din punct de vedere militar, toţi se tem de noi. Toţi, în afară de America, ceilalţi în genere nu ştiu să lupte. Nemţii şi francezii au încasat-o într-atât de mult de la noi, încât ei nu vor lupta împotriva noastră”, a opinat politicianul ultranaţionalist.

„Rusia să fie denumită altfel: Imperiul rus sau altcumva. Numele de Federaţia Rusă este spus acum în sens peiorativ. Ce fel de federaţie este ea? Rusia este un stat unitar – 40 de gubernii a câte aproximativ 4 milioane (de locuitori) fiecare”, a continuat politicianul rus, ale cărui declaraţii ies adesea din tiparele obişnuite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.