Joe Biden, o ameninţare serioasă pentru Hillary Clinton

Vicepreşedintele american Joe Biden şi consilierii săi examinează activ posibilitatea unei candidaturi la preşedinţia Statelor Unite, ceea ce ar însemna o ameninţare serioasă pentru Hillary Clinton în cursa pentru nominalizare din cadrul Partidului Democrat.

Biden a susţinut mai multe conferinţe la locuinţa să din Washington pentru a discuta această posibilitate şi a declarat că va lua o decizie la sfârşitul verii, scrie Reuters care citează New York Times.

Însă Times citează mai multe persoane care au discutat cu Biden şi cu apropiaţi ai acestuia, conform cărora tabăra vicepreşedintelui i-a contactat pe liderii democraţi şi pe sponsorii care nu şi-au exprimat un agajament ferm faţă de candidatura lui Clinton, favorită dintre cei cinci democraţi înscrişi în cursa prezidenţială, sau care sunt îngrijoraţi de perspectivele acesteia.

Biden, în vârstă de 72 de ani, a avut mai multe întâlniri la reşedinţa să din New York pentru a explora ideea de a intră în cursa împotriva lui Clinton în Iowa şi New Hampshire, primele care se vor pronunţă în privinţa nominalizării democrate, potrivit Times.

La o eventuală decizie a lui Joe Biden în acest sens ar stă dorinţa fiului sau, Beau Biden, care a murit de cancer la 46 de ani, în mai, că tatăl să candizeze pentru preşedinţia SUA. Biden a fost încurajat şi de fiul sau mai mic, Hunter.

Hillary Clinton, 67 de ani, este favorită în alegerile primare care încep anul viitor în februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.