John Kerry cere aplicarea „imediată” a acordului de la Geneva

Secretarul de stat american John Kerry, a cărui țară s-a declarat foarte sceptică față de intențiile Moscovei, i-a cerut vineri în timpul unei convorbiri telefonice omologului său rus respectarea „totală și imediată” a acordului de la Geneva asupra Ucrainei, transmite AFP.

În timpul convorbirii telefonice cu Serghei Lavrov, șeful diplomației americane „a cerut respectarea totală și imediată a acordului de la Geneva din 17 aprilie”, potrivit unui înalt responsabil al Departamentului de Stat. „El a spus clar că următoarele câteva zile ar fi o perioadă-cheie pentru punerea în aplicare a măsurilor acordului, în special dezarmarea grupurilor armate și revenirea clădirilor ocupate ilegal la proprietarii lor de drept”, a adăugat responsabilul.

„Misiunea de observare a OSCE are o un rol-cheie de jucat, cu sprijinul Statelor Unite, Uniunii Europene și Rusiei”, a concluzionat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.