John Kerry, mesaj de Ziua Națională a României

Secretarul de stat american John Kerry i-a felicitat vineri „pe toți românii” cu ocazia Zilei Naționale, apreciind că „Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul puternic al României” în abordarea „provocărilor regionale și globale de securitate”.

„În numele președintelui Obama și al poporului american, îi felicit pe toți românii în timp ce sărbătoriți Ziua Unirii la 1 decembrie”, afirmă John Kerry, citat într-un comunicat transmis de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

„În urmă cu nouăzeci și șase de ani, oamenii din România au creat o democrație ce garanta egalitatea pentru toate naționalitățile și religiile și proteja libertățile presei, de asociere și exprimare. Noi suntem recunoscători acelor lideri vizionari și îi aplaudăm pe toți cei care continuă să apere aceste drepturi fundamentale și să consolideze democrația dumneavoastră, statul de drept, precum și diversitatea națională”, mai spune secretarul de stat american.

„Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul puternic al României asupra provocărilor regionale și globale de securitate. Ca aliați NATO, soldații noștri servesc unii lângă alții în Afganistan. Ei efectuează exerciții militare comune de antrenament. Și ei colaborează la bazele militare din țara dumneavoastră ca Deveselu și Mihail Kogălniceanu”, afirmă John Kerry în mesajul său.

„În timp ce sărbătoriți cu familia și prietenii, aștept cu nerăbdare să întărim parteneriatul nostru strategic pentru mulți ani de acum încolo”, încheie secretarul de stat american în mesajul de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.