Judecătoarea Gîrbovan: „E cale lungă”

Președintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, cere clasei politice „să dea dovadă de maturitate și responsabilitate” în ceea ce privește legile justiției, precizând totodată că de la faza de conferință de presă până la cea de proiect legislativ care apoi să fie transpus într-o lege e cale lungă.

„Până în acest moment nu am văzut proiectele de legi, pentru a putea să formulăm opinii concrete. Este de neînțeles de ce ministrul justiției nu a publicat până la această oră (miercuri seară- nr.( proiectul pe site. Propunerile legislative nu înseamnă povești ori prezentări PowerPoint, ci texte concrete care trebuie analizate punctual. După ce ministerul va publica proiectele de legi le vom analiza minuțios și vom comenta pe marginea lor, arătând implicațiile pentru fiecare dintre ele. Modificările legilor justiției reprezintă un moment crucial pentru justiție și societatea românească. Actualele legi ale justiției sunt din 2004 și necesită o ajustare, pentru a răspunde actualelor nevoi și realități. Solicitarea noastră către întreaga clasa politică este să dea dovadă de maturitate și responsabilitate, să lase sloganele de-o parte și să înțeleagă importanța proiectului pentru întreaga societate românească.

Tuturor celor interesați de proiect le aducem aminte că de la faza de conferință de presă până la cea de proiect legislativ care apoi să fie transpus într-o lege e cale lungă. Elaborarea legilor este un efort comun, de aceea sperăm ca, după ce ministrul justiției va și publica proiectele pe site, toți cei interesați să vină cu propuneri concrete, argumentate riguros, pentru ca în urma unei dezbateri serioase să avem o formă fericită a modificărilor la legile justiției, în urma cărora calitatea actului de justiție să crească iar drepturile cetățenilor să fie și mai bine apărate și protejate”, a scris Gîrbovan pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.