Judecătoarea lui Voiculescu, despre firme controlate de Servicii în străinătate

Camelia Bogdan, unul dintre cei doi judecători care au decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, exclusă din magistratură, a susținut într-un interviu pentru Revista 22 că în România nu există voință politică pentru a se aduce înapoi banii furați de la poporul român.

Fostul magistrat acuză serviciile secrete afirmând că atât SRI, cât și SIE dețin firme off-shore în străinătate.

”Pretinzi că iei un împrumut de la bancă, fără să acorzi garanții satisfăcătoare. În fapt, tu ai acești bani la o bancă corespondentă aflată într-un offshore, care are o relație de corespondență cu banca care îți acordă împrumutul. Dar banca nu este niciodată interesată să-ți acorde în mod real împrumutul, deoarece obține sumele de bani din offshore. Practic, banca nu este un împrumutător, ci un aranjor între tine și banca unde ai disimulat banii în străinătate, astfel că ți-i pune la dispoziție. S-au pus mai mulți bani la dispoziție din fosta Bancă Română de Comerț Exterior anumitor persoane și, atunci, am cerut investigarea destinației acestor sume de bani. Nici în acest dosar nu s-a întâmplat nimic. Bineînțeles, mai sunt offshore-uri controlate de Ovidiu Tender în Africa, despre care s-a spus că ar fi controlate de structuri, eu identificându-le ca atare prin comisii rogatorii efectuate în Senegal.

La servicii secrete, la SRI, SIE etc. Ca problemă de drept, poate există curiozitatea să verificăm de ce de 25 de ani nu există această voință sau capacitatea de a aduce la bugetul statului bunurile furate poporului român, care se găsesc în offshore-uri. Există țări ca Ucraina, dată ca exemplu de bune practici, unde au fost angajați investigatori FBI pentru a recupera acești bani la bugetul de stat. În România nu se dorește promovarea unor exemple de bune practici în acest sens”, a declarat Camelia Bogdan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.