×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:25
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Discurs în fața eurodeputaților
Juncker: E timpul să aducem România în Schengen

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii, relatează Reuters.

"E timpul să aducem România și Bulgaria în Schengen. Și Croația trebuie adusă în Schengen, după ce îndeplinește conditionalitățile tehnice", a spus oficialul european.

În același discurs, Juncker a spus că Uniunea Europeană trebuie să își intensifice acțiunile pentru expulzarea imigranților care nu se califică la statutul de refugiați. Potrivit acestuia, blocul comunitar va propune până la sfârșitul lunii o nouă politică privind expulzarea imigranților, transmit Reuters și DPA, conform Agerpres.

Juncker a lăudat de asemenea Italia pentru "perseverența și generozitatea" de care a dat dovadă în gestionarea crizei imigranților. "Italia a salvat onoarea Europei", a spus el.

Președintele Comisiei Europene a mai afirmat că sunt de "absolută necesitate" mijloace pentru o migrație legală spre UE, precizând că Bruxellesul va lucra pentru găsirea mai multor posibilități în acest sens.

"Migrația ilegală se va opri numai atunci când imigranții au o altă opțiune decât cea de a se aventura în călătorii periculoase", a declarat Juncker.

El a mai subliniat că "Europa este un continent care îmbătrânește", astfel că țările membre sunt nevoite să accepte mai mulți imigranți.

Juncker a atras de asemenea atenția că statele membre ale blocului comunitar trebuie să respecte deciziile instanțelor UE, făcând referire la refuzul Ungariei de a primi refugiați.

Oficialul a mai spus în discurs că Europa "are din nou vânt în pupă" datorită unei îmbunătățiri a situației economice și a unei mai mari unități a liderilor săi.

"Europa are din nou vânt în pupă. Avem acum o fereastră de oportunitate, dar aceasta nu va rămâne veșnic deschisă. Să facem tot ce putem pentru a profita de această dinamică", a declarat Juncker în fața eurodeputaților.

În același timp, el și-a anunțat intenția de a deschide negocieri comerciale cu Australia și Noua Zeelandă, pe care vrea să le finalizeze până la încheierea mandatului său în 2019.

"Propunem deschiderea de negocieri comerciale cu Australia și Noua Zeelandă", a spus Juncker. "Aș vrea ca aceste acorduri să fie finalizate până la sfârșitul acestui mandat" în 2019, a adăugat el, precizând că discuțiile vor fi purtate "în cea mai mare transparență".

În privința negocierilor în derulare, el a spus că blocul comunitar are "o șansă foarte bună" de a finaliza discuțiile cu Mexicul și țările sud-americane până la sfârșitul lui 2017.

Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
1454
 | 0
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nae girimea
0
Primim iar vorbe pt care va trebui sa dam lucruri concrete . Multumim pt noile margele de sticla si stofe rosii ! Cit despre summitul de la Sibiu din 2019 e parte din campania pt prezidentialele din acelasi an . Orice cumparam de la astia , iesim in pierdere
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Jean Claude Junghiu(si tusea)
+5
E timpul să aducem România în Schengen, sa ia si ea cota obligatorie de 10 milioane pakistanezi si irakieni!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Valahu
+2
Daaaa....de ce summit la Sibiu si nu la Bucuresti ? Se muta capitala Roamaniei la Sibiu si noi nu stim, pe sestache, "noaptea ca hotii " ? Toate statele care au detinut presedintia UE au tinut reuniuni in capitala. Sauuu....este vorba despre Transilvania ? Adica..... Iohanis si Juncher sugereaza ca nu Romania va detine presedintia UE ci Transilvania( sca ?) ! Este acelasi motiv pentru care autostrazi se construiesc tot numai in Transilvania ?? Mhmmm.....nasol mesaj pentru valahi !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Laie @ Valahu
+2
...te-ai „prins” - oțule !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
cib
+10
Un mare si hotarat: NU, multumim!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
-4
cu forţa dacă trebuie, că nu prea ar vrea...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Codrut
+11
In RO nimeni nu ar avea ceva impotriva UE daca ar fi o intelegere, o cooperare fair,onesta, clara ! Cate sperante ale cetatenilor onorabili din RO s-au naruit in 3 decenii de promisiuni bine ambalate mediatic! Intre versatii neomarxisti si neoliberali EUropeni (care lucreaza fara scrupule doar in interesul corporatiilor Occidentului) si capitalismul odraslelor comuniste antinationale s-a realizat cea mai sinistra cardasie politico-economica pe care si-ar fi imaginat-o cineva in RO tragicului an 1989. Urmele decadentei din societatea noastra contemporana sunt un rezultat evident al abdicarilor esalonate din “politica intereselor natiunii”. Nauciti de atata “integrare” abia intrezarim in ce conjunctura sinistra ne-a bagat coabitarea “elitelor fara caracter” postdecembriste cu functionarii ideologici internationali ai “corectitudinii politice”,ai “pietei libere”: au transformat intreaga Europa intr-un teritoriu lipsit de protectie. Uriase inginerii-sociale petrecute dincolo de vointa natiunilor Europei s-au desfasurat indiferente la istoria batranei Europe. Daca cetatenii RO ar fi avut sansa istorica (in anii '90) unei ELITE a personalitatilor organice,urcate din popor, nu “emanate “din cancelarii obscure- atunci RO veritabila si cetatenii ei ar fi fost de neclintit la granita S-E a UE. Cu românii "recenti" reeducati pe toate canalele de inhibitorii de naționalitate,de solidaritate, de cultura, cu antinaționalismul promovat cinic in statul romanesc scuturat de resurse vitale,de populatie activa, sub hegemonia UE dictata de interesele CTN, cu sau fara promisiunile exersate ale eurocratilor facute duplicitar cand neootomanii,tzarii, alti si "alesi" finanteaza haosul la granitele UE si ale RO—este dificil sa ne aparam familiile, civilizatia , Patria,Europa…
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
un cetatean
0
interesant! deci migratia raspunde si unei nevoi demografice! lauda la adresa Italiei merita toata stima, poate ca si Grecia ar fi trebuit sa fie laudata! intrarea noastra in Schengen ne pune pe picior de egalitate cu Ungaria, ceea ce inseamna foarte mult!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Nas'ty
-8
Sa o credetzi voi! Pai ce o lasa Daddy&Tarry sa o taratz voi in Schengen? Daddy&Tarry o sa duca Romania in CSI, fara "binom" , fara "tehnocratzi" si mai ales fara DNA, totul este conform ordinului fsb/svr, ordin ce se indeplineste intocmai si la timp!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Titel
+16
Germania este in campanie elctorala iar dupa alegeri Junker i-si va schimba discursul politic.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Musca cu elice
+26
"Europa are din nou vânt în pupă." Adica, junkers ne pupa si ne promite ca ne fagaduieste Schengen-ul, doar-doar om lua 20-30 de mii de ciuhapi. Nu credeti ca pretul e cam piperat?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Lista lui Dragomir: Ne-au șocat numele
Publicat acum 22 ore şi 6 minute
Ziariștii acoperiți, în pericol
Publicat acum 22 ore şi 54 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 4 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 27 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 42 minute