Jurnalistul cotidianul.ro Marcel Bărbătei, reţinut abuziv de jandarmi la Nadăş (video)

Prin abuzuri, falsuri şi hotărâri judecătoreşti aberante se continuă executările silite în satul Nadăş, satul din judeţul Arad retrocedat cu totul. Mafia retrocedărilor a ajuns să sfideze DNA, care pusese sechestru asigurător pe sat în urmă cu aproape doi ani. Marţi, un executor suspectat de fals în acest dosar a sosit la Nadăş pentru a executa casa şi terenul familiei Biriş, însoţit de un grup de jandarmi puşi pe fapte mari în faţa sătenilor adunaţi în faţa porţii lui Andrei Biriş.

Am asistat la scene de-a dreptul halucinante! Am încercat să le explic jandarmilor şi executorului că acea hotărâre judecătorească pe care o aduseseră nu poate fi pusăîn executare, întrucât o altă hotărâre, a aceleiaşi judacătorii, excepta construcţiile, împrejmuirile şi bunurile. Mai mult, proprietarii prezenţi NU figurau în hotărârea aflată la executor. Să nu mai vorbim de faptul că DNA pusese sechestru asigurător pe sat. I-am informat de asemenea că pot fi părtaşi în acest caz la o infracţiune. Din nou, nimic! Veniseră croiţi să intre în curte cu executorul şi să evacueze, eventual să ia cu japca, locuinţa, cabana, animalele, maşinile şi anexele pe care NU aveau titlu executoriu. Au început apoi să tragă de oameni, desi constataseră că sunt paşnici. Nimeni nu ia agresat pe jandarmi, nici fizic, nici verbal. Pe mine m-au reţinut, contrar voinţei mele, fără să-mi spună ce articol de lege am încălcat, informându-i la ce se expun. Au urmat apoi la rând câţiva săteni în vârstă. În mod normal, ei, jandarmii, ar fi trebuit să apere ceilalţi proprietari ai familiei Biriş, conform legii, adică să apere dreptul la proprietate. Oamenii ăia au muncit o viaţăîntreagă săşi facă o gospodărie. La o minimă analiză, putem spune că există elemente ce ne pot conduce la concluzia că exista în instituţiile statului persoane ce lucrează concertat după tipicul crimei organizate, în scop de jefuire a proprietăţilor, pentru a fi transferate ulterior către mafia retrocedărilor. Abuzurile şi ilegalităţile au fost mai multe la Nadăş, însă le voi prezenta parchetului militar, unde voi depune plângerea penală. Păcat că unii şefi, care deliberat sau nu şi-au minţit superiorii în ceea ce priveşte cazul executării, afectează imaginea Jandarmeriei Române, instituţie pe care, cu siguranţă, nu o reprezintă asemenea specimene“, ne-a relatat Marcel Bărbatei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ionel Radulescu 11 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.