Jurnalistul Dan Radu Stănescu a încetat din viaţă

Jurnalistul Realitatea TV Dan Radu Stănescu a încetat astăzi din viață, scrie Realitatea.net.

Trecut prin marile redacții ale presei românești, Dan Radu Stănescu era bolnav de mai multă vreme, scrie jurnalistul Cosmin Silistraru, pe blogul său.

Dan Radu Stănescu a ieșit la pensie de la Realitatea TV.

Cosmin Silistraru, despre Dan Radu Stănescu:

„L-am cunoscut în 1996. Pentru cei care stau mai prost cu matematica, asta înseamnă acum 18 ani. De fapt, ca să fiu foarte riguros (deși el nu era așa, el era poet) l-am cunoscut în august 1996. Deci mai sînt cîteva luni pînă să se facă 18 ani. Eu aveam 24 de ani. El, 50.

Nu știu ce ne-a atras unul la altul. Pletele mele pînă pe spate mă făceau greu de ratat într-o televiziune în care patronul nu suporta părul lung la băieți. Lui, cocoașa îi ușura efortul de a se ascunde de lumea din jur fix atunci cînd avea chef.

Redacția însemna pe vremea aceea familie. Cei care au lucrat într-o redacție pe vremea aia știu despre ce vorbesc. Totul se petrecea acolo. Totul se împărțea acolo. Nu spun că era neapărat bine. Ci doar că așa era și că așa am crescut. Împreună.

De la certuri la împăcări zgomotoase pînă la nunți, botezuri și înmormîntări, am trecut prin toate împreună. Și da, cred că am devenit prieteni. În sensul ăla în care cred că i-aș fi putut spune absolut orice. Și, probabil, și el ar fi putut face la fel.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.