Jurnalistul Marius Zamfir de la TVR a murit la 39 de ani

A murit jurnalistul Marius Zamfir de la Jurnalul Televiziunii Române. La 39 de ani, răpus de un cumplit cancer osos cu metastaze, Marius Zamfir nu va mai apărea „pe sticla” Televiziunii Române. A lăsat în urmă o soţie şi doi copii laolaltă cu o mulţime de regrete. A încercat o serie de tratatmente care au reuşit să-i mai prelungească doar puţin viaţa.

 

 

Că a plecat Dincolo au aflat majoritatea colegilor lui chiar din Jurnalul pe care odinioară îl realizau împreună. După ce timp de aproape 20 de ani a relatat ştiri despre alţii, a devenit el însuşi o ştire. O ştire  transmisa în Jurnalul TVR realizat de, de acum … foştii lui colegi.

Un telefon primit de un membru al echipei de relizare a Jurnalului a fost cel ce a adus cumplita veste în Studioul Ştirilor. Veste care, prin regia de emisie, a ajuns la crainciul jurnalului. Căruia parcă nu-i venea să creadă ceea ce trebuia să prezinte: ”A murit Marius Zamfir”.

Când  l-au vizitat, recent, la spital, colegii au găsit un Marius optimist. El i-a contaminat pe ei cu optimismul lui.  Nu a reuşit să răpună mai puţin obişnuita formă de cancer, despre care aflase în urmă cu un an. În preajma cumplitei veşti venise una pe care o aştepta de mult: venirea pe lume a celui de-al doilea copil.

Reporterul frenetic de la Radio Contact

La începuturile meseriei a lucrat la Radio Contact. Era o fire veselă, optimistă. Un tip dinamic, înalt şi bine clădit, cu o prezenţă agreabilă, tonică pentru cei din jur. Acel reporter frenetic de la Radio Contact s-a stins la o vârstă la care mai avea multe de spus. Mulţi şi-l aduc aminte venind pe teren cu celebra lui motocicletă, de care era atât de mândru. Cu microfonul cablat la reportonul prins de umăr şi cu block-notesul în mână, nu era un jurnalist comod. Întreba, iscodea  şi livra imediat live ştirile cele mai proaspete. O dovadă a spiritului iscoditor, aici.

La TVR, corespondent la Guvern şi la „coloana” preşedintelui

S-a specializat pe domeniul Economic şi a dat radioul pe televiziune, adică pe TVR. Televiziunea naţională publică l-a acreditat mulţi ani pe lângă Guvernul României. A realizat reportaje din multe locuri de pe glob şi din ţară.

În 2006, de la Viena, alături de Ciprian Bălţoiu a transmis corespondenţe despre operaţia  la coloana vertebrală a lui Traian Băsescu. Glumea despre acel episod: „Am fost acreditat pe gazonul din faţa Spitalului Universitar din Viena”.

Poate că s-a dus la o „şedinţă de sumar”, Dincolo. Cu cei care au slujit microfonul TVR: Călin Mitici, George Borcescu, Felicia Meleşcanu, Virgil Tatomir, Jana Gheorghiu şi, mulţi alţii care au plecat dintre noi când încă mai aveau multe de spus.

 Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace ! Familei, condoleanţe şi putere să treacă peste greaua pierdere.

 

UPDATE: Prin bunăvoinţa colegilor din TVR am aflat, azi, luni, că înmormântarea lui Marius va avea loc miercuri 16 iunie, la Cimitirul Bellu la ora 16.00.

Slujba de înmormântare se va desfăşura în acceaşi zi dar mai devreme, la ora 13.00, la Biserica Popa Soare din strada Doctor Burghelea, Nr. 7, sectorul 3. Strada dr. Burghelea este perpendiculară pe strada Popa Soare şi pe strada Plantelor. Strada pe care este biserica se află în zona cuprinsă între Calea Moşilor şi Strada Traian. Un link ajutător aici. 

In memoriam Marius Zamfir

Absolvent al Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, Marius Cătălin Zamfir a lucrat la Radio Tinerama, Radio Contact şi Radio 21. A fost redactor-prezentator de ştiri, co-realizator al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor” în perioada 1999-2000, realizator de emisiuni auto şi electorale.

Din 2001 a venit în Televiziunea Română, la Direcţia Ştiri, unde s-a specializat în domeniul economico-financiar.  Timp de mai mulţi ani, a fost corespondentul TVR la Guvern.

Fişa biografică pe care şi-a scris-o singur pe contul de pe Facebook 

Zamfir Marius-Catalin

Sex: Male

Birthday:  March 11, 1971

Hometown:  Viilor, Botosani, Romania

Relationship Status:  Married

Religious Views:  crestin ortodox

Favorite Quotations:  Ce nu te omoara te-ntareste.

About Me:  Un om implinit personal, care asteapta o ocazie sa demonstreze ce poate cu adevarat si pe plan profesional.

          Education and Work

Universitatea din Bucuresti ’96 Facultatea de  Matematica

Liceul Mihai Eminescu Botosani ’90

 

Employer: SRTV

Position: redactor

Time Period: February 2001 – Present

Location: Bucuresti, Romania

Description: Corespondent la Guvern al Departamentului Stiri al TVR, reporter specializat in stiri economico-financiare.

 

Employer: RADIO 21

Position: Bucuresti

Time Period: December 1997 – February 2001

Location: Bucuresti, Romania

Description: Redactor prezentator stiri, scenarist al emisiunii (pe atunci) „Cronica Carcotasului” in perioada 1999 – 2000, realizator al emisiunilor auto si electorale .

 

Employer: RADIO CONTACT

Position: redactor prezentator stiri

Time Period: February 1995 – November 1997

Location: Bucuresti, Romania

Description: culegere, redactare, prezentare stiri din toate domeniile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.