„Jurnalistul” Vlad Mixich, actual vicepreşedinte al ANM, urma să fie consultant al ministrului Sănătăţii

Un document exploziv a fost publicat de… CANCAN! Este vorba despre Contractul pus la cale de actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prin care „jurnalistul” Vlad Mixich de la Hotnews urma să devină „consultant” al ministerului! Nu s-a mai semnat pentru că Mixich a devenit… vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului!

Se ştie că în Sănătate, de multă vreme, cel care dictează este un anume Nic Voiculescu, spranumit „Regele medicamentelor”, cunoscut mai ales pentru rolul avut în ASPEN, o asociaţie declarată apolitică, dar care este bine înfiptă pe terenul politic, dar şi în cel al marilor afaceri. Este de ajuns să menţionăm că preşedintele ASPEN România este Mircea Geoană, iar din board-ul asociaţiei mai fac parte între alţii (v. http://www.aspeninstitute.ro/members-and-board):

– Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României

– Sandra Pralong, consilier prezidenţial, reprezentant personal al lui George Soros în România

– Mihnea Costoiu, fost ministru PSD

– Mihnea Constantinescu, ambasador

– Daniela Lulache, director Nuclearelectrica

– Dragoş Bucurenci, fost consilier al comisarului european Corina Creţu.

Nic Voiculescu este unchiul actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, informaţie recunoscută chiar de către ministru. La conferinţele organizate de ASPEN, unul dintre abonaţi era şi Vlad Mixich, senior editor la Hotnews şi colaborator la „Dilema Veche”. Iată doar două exemple:

După cum se vede, în prima conferinţă ASPEN Vlad Mixich a fost unul dintre vorbitori, iar la cea de-a doua era chiar moderator, avîndu-i ca vorbitori pe Gabriel Biriş, Nicuşor Dan, Andreea Paul Vass sau Mihai Sturzu!

Nu mai este deci o simplă întîmplare că după ce şi-a văzut nepotul în funcţia de ministru al Sănătăţii, deşi pregătirea acestuia nu are absolut nici o legătură cu medicina, Nic Voiculescu, cel mai influent consultant din industria pharma, l-a impus şi pe Vlad Mixich, colaborator de nădejde la acţiunile ASPEN, în funcţia de vicepreşedinte al „Agenţiei Naţionale a Medicamentului” (ANM)! În acest fel, controlul lui Nic Voiculescu pe această uriaşă piaţă a medicamentelor este asigurat.

Iată însă că tocmai ziarul CANCAN, o publicaţie mondenă, publică un document senzaţional care aruncă în aer această relaţie a triunghiului toxic NIC VOICULESCU – VLAD VOICULESCU – VLAD MIXICH. Este vorba despre un Contract încheiat între Ministerul Sănătăţii, reprezentat de Vlad Voiculescu, în calitate de „The Client”, şi Vlad Alexandru Mixich, în calitate de „The Consultant”, în urma căruia „jurnalistul independent” urma să primească 5.952,40 euro:

Nu se ştie dacă acest Contract ciudat, prin care un jurnalist devenea consultantul ministrului, a fost pus în practică pentru că, între timp, lui Vlad Mixich i s-a găsit acel post de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, loc de unde poate fi mult mai util prin slugărnicia sa faţa de reţeaua de influenţă de care are nevoie „Don Nic”, aşa cum este cunoscut Nic Voiculescu.

Se pune întrebarea: ce a fost Vlad Mixich pînă acum? Jurnalist independent sau agent de influenţă? Robert Turcescu, care-l cunoaşte foarte bine, sugera că ar avea vechi legături cu serviciile secrete: „Mungiu Pippidi îl face zob pe Ghinea. Războiul e vechi şi are trei fronturi: bani, Servicii, influenţă. „Societatea civilă” cu epoleţi îşi dă la gioale, deşi unii ocupă posturi după ce au fost trimişi în misiune la studii (vezi cazul Mixich , personaj căruia cînd i-am spus acum un an că l-au trimis „băieţii” la Londra să se „perfecţioneze” pentru un post guvernamental a sărit de fund în sus negînd cu înverşunare, iar azi e vicepreşedinte înscaunat de Cioloş la Agenţia Naţională a Medicamentului!), iar alţii caută un viitor politic în partidul făcut pentru ei (a se citi USR)”. Şi dacă Turcescu nu ştie lucrurile astea, atunci cine să le ştie?

Şi despre Nic Voiculescu presa a scris deseori, unele dezvăluiri fiind spectaculoase: „Nicolae Voiculescu (51 de ani), prezentat de presă drept „expert în sănătate”, a revenit de curînd în atenţia opiniei publice, apărînd în scandalulul Panama Papers. Unchiul actualului ministru al Sănătăţii a fost timp de şapte ani directorul companiei de farmaceutice Novartis. Nic Voiculescu este membru fondator al Institutului Aspen – România, condus de Mircea Geoană… Despre Nic Voiculescu, sursa citată spune că este însurat cu fata fostului miliardar Triţă Făniţă, cel cunoscut în vremurile sale de glorie şi drept „regele combinaţiilor”. Poziţia lui Nic Voiculescu pe piaţa medicamentelor este una atît de ţeapănă, încît încă de pe vremea ministrului miliardar al Sănătăţii Ionuţ Bazac, „domnul Nic” era curtat de către marile companii farmaceutice să le acorde consultanţa necesară pentru a se lămuri lucrurile cu vreun funcţionar mai îndărătnic” (ziarul Naţional, 8.09.2016, articolul „DEZVĂLUIRI. Vlad Voiculescu, un pion în mafia medicamentelor?”, semnat de Cristi Şelaru).

Acum poate că înţelegem mai bine adevăratul motiv pentru care fostul ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a fost nevoit să demisioneze pentru a face loc echipei lui „Don Nic”! Cel puţin în domeniul Sănătăţii, tehnocraţia se pare că asta înseamnă: să pui la butoanele ministeriale oameni care să slujească intereselor financiare ale Reţelei. Şi, deşi banii care se rulează în acest domeniu sînt de ordinul miliardelor de euro, DNA se pare că este persona non grata pe culoarele Ministerului Sănătăţii, aşa cum era şi pe vremea Hexi Pharma.

Nu rămîne decît ca Vlad Voiculescu să fie trecut pe listele PNL la alegerile parlamentare (cum se pare că va fi) şi Reţeaua va avea asigurată continuitatea la vîrful Ministerului Sănătăţii! Cu Vlad Mixich pe post de slugă credincioasă şi Nic Voiculescu pe post de vătaf.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.