×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:54
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Justiția - trafic greu
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Justiția din România are la activul său câteva succese, însă acestea au fost dictate politic, iar inițiatorii din umbră ai acelor decizii ar fi trebuit deja să se afle și ei alături de victimele lor. Aceasta pare acum chiar una dintre urgențele actului de justiție corectă și credibilă. O justiție aflată deasupra legii pare a domina instanțele României, susținând degringolada publică și administrativă, amplificând-o. Laboratorul aplicării legii se conduce după criterii tot mai bizare, ca o colonie. Nu funcționează, știm bine, absolut deloc sancționarea judecătorilor - de parcă aceștia ar fi perfecțiunea însăși - care încalcă legea și procedurile, în schimb, traficul de influență este sarcină de serviciu. Actul de justiție este condiționat de sfera politico-infracțională la vedere. Albul e negru și invers în justiția momentului. Sunt instanțe care compromit toată justiția din România prin absurdul pe care îl promovează. Avocați, justițiabili și funcționari asistă ei înșiși șocați la impostura unor magistrați, vădit lipsiți de onestitate, care dau impresia că se află la curtea unor scăpătați. Mecanismul după care funcționează multe instanțe are grave probleme de situare în sfera legii, judecarea după bunul-plac preluată din politică fiind regula.

Totalitarismul a lăsat în urmă un alt totalitarism, rezidual, care pare a fi țelul vremurilor actuale. Nu întâmplator infractorii și-au dat mâna cu oamenii legii în constituirea unui nou stat al infracțiunii. Statul comunist și-a perpetuat absurdul împotriva legilor democratice, sperând în restaurarea legislației totalitare. Parlamentul României a ajuns aglomerat de inși pentru care legea reprezintă exclusiv propriul lor joc de interese. Justiția a ajuns una dintre tarabele României. Legile sănătății au ajuns să fie împotriva actului medical, ale culturii împotriva culturii, iar cele pentru dezvoltare scot România din rândul lumii. Cu fiecare lege asistăm la un dezastru, cu fiecare decizie în instanțele ordinare, la un abuz pe care instanțele superioare - totuși, ceva mai profesioniste - îl vor opri.

Justiția românească în accepția comună este teribila și criminala afacere a unei oculte care va trebui depistată și dizolvată. Conexiune directă a politicii la vârf, a serviciilor și a infracționalității, acest tip de justiție funcționează vădit la ordin, prin clone, fiind o consecință și un fondator al stării de fapt. O reformă a justiției venită din interiorul acestei bresle este imposibilă, din motive pe care morala actuală le-a relevat magistral. Știam că România este țara în care votează morții. Mai nou, unii dintre români se confruntă cu instituții conduse de morți, pe care instanțele, deloc întâmplător, au sarcină să îi declare vii. Cum se pot numi acei politicieni și magistrați, dacă nu impostori? Unii politicieni au primit sancțiuni, magistrații sunt departe de așa ceva, deși reprezintă un pericol similar.

Înaltele noțiuni ale dreptului în care strălucesc valorile, oricare ar fi acestea, sunt unica sursă de progres și stabilitate a vieții publice. Justiția actuală ar trebui să se revendice programatic de la normele și filosofia dreptului, nu de la sistemul mafiot.

Ioan VieruPublicat Joi, 13 iulie 2017
1925
 | 36
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mica intrebare
+2
Dar dumneata daca ai lua pe luna 200.000.000 lei vechi si pensie egala cu salariul(indemnizatia) i-ai mai condamna pe derutatii si sematorii si prinarii care ti-au dat prin lege atatia bani din averea publica ?
Publicat Vineri, 14 iulie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+2
Dacă îmi spuneţi şi mie unul , din cele cîteva succese ale justiţiei din Romănia , vă sunt recunoscător ... !
Publicat Vineri, 14 iulie 2017
+Răspunde
TSIPTER
+5
in romania actuala,, justitia,, si sistemmul mafiot al magistratilor ----- domina politicul ,,,economicul,,,distruge fara sa clipeasca --- NSTITUTII---PROCURORII --JUDECATORII--SUNT PERSOANE SFINTE,,, NU,,, GRESESC NU PACATUIESC ,,,SALARII SI PENSII EXORBITANTE,,,,MUNCA SI PRESTATIILE LOR -----DISTRUGEREA TARII ECONOMIC .Editat MAI PUTERNICA DECAT UN PARLAMENT ..... si tot poporul tace !!!PRESEDINTELE ESTE SUPER MULTUMIT DE JUSTITIE,,,,???? ASTA DA DEMOCRATIE SI STAT DE DREPT--- amen --
Publicat Vineri, 14 iulie 2017
+Răspunde
??????
-4
@ Cum ați comenta totuși că vă exprimați oarecum în opoziie faț de "liderul de gazetă" Nistorescu, preocupat de "defrișări" ?
Publicat Vineri, 14 iulie 2017
+Răspunde
Tiaso
+6
KIOVESI LA PUSCARIE CU TOTI AIA CARE O PROTEJEAZA SI SA VEZI ATUNCI CE BINE FUNCTIONEAZA JUSTITIA.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
alegator
+5
JUSTITIE????? in medicina, medicamente prefacticate, toxice, institutul i CANTACUZINO, ETC/?? -in educatie, invatamantul ptivat scitot de taxe si impozite pt vanzarea la taraba a licentelor, masteratelor, doctoratelor? -in admnistratie, pt vanzarea fanatiota a functiilor? -in politica, parlamentari, ministri, sefi de institutii, care da mai mult? -in justitie, cu absolventi de ecologica, biotera, spiru haret, cantemir, botosani, slobozia, blaj, etc? -in industrie cu 1256 de intreprinderi falimentate, cu bogatiile subsolului onstrainate din satelit -in aparare- cu F 16 si patriot? -IN MASS MEDIA???
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
lili
-3
Justitia trafic greu, Coruptia pe Repede inainte!!
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Tiaso @ lili
+5
Repede,la disperare,poate "gasim" pe cineva care "sa zica ca ar fi zis" Dragnea ceva,ar fi injurat...pixelul albastru.Asa ca la referendum,sau ca si cu "abuzul in servici".Repede ca vine iar Parlamentul si poate ne suspenda pe toti.Dar daca cineva a adus proba inregistrata ca Kiovesi este o infractoare care ordona dosare punctual cu "decapare" contra unor demnitari,aia nu se pune ca asa vrea Vladica,manca-v-ar puscaria de stalinisti infractori.
Publicat Vineri, 14 iulie 2017
+Răspunde
Pop D.
+5
Nu ar fi rău să fiți numit ministru al Justiției. V-aș susține .
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
nona
+6
felicitări !
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Valahu
+9
Toti, dar toti sunt numiti dupa 2005 de ....Basescu. Criteriul principal...servilismul, criteriu secundar.... incompetenta sau/si predispozitia la spaga, deci santajabili. Deci : "Nu exista dreptate cu Basau in libertate"!
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Lavrov, despre sancțiunile SUA impuse Iranului
Publicat acum 21 ore şi 13 minute
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 40 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 25 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 47 minute