Kelemen, despre colaborarea cu PSD

Kelemen Hunor a declarat, marți, că, în principiu, o colaborare parlamentară cu PSD este „bine-venită” și „posibilă”, dar „mai lipsesc câteva elemente” și de aceea nu poate să anunțe data semnării unui protocol.

„Legat de protocol, am avut aseară o discuție, au mai fost niște discuții tehnice și urmează să ne vedem azi, mâine, în funcție de timpul fiecăruia și, mai ales, în funcție de programul colegilor. În principiu, eu cred că o colaborare parlamentară este bine-venită, este posibilă, trebuie să vedem dacă pe textul colaborării, care va fi un text simplu după părerea mea, în care se face referire la toate domeniile social-economice, inclusiv la drepturile minorităților etnice, dar poate să fie și trebuie să fie un protocol, un text în general în care se pot introduce elemente concrete pe parcursul sesiunilor parlamentare și, în același timp, trebuie să fie un text care va da Parlamentului un rol important și va reda Parlamentului acel rol de care s-a lipsit în ultima perioadă”, a afirmat Kelemen Hunor, după ședința grupurilor parlamentare ale UDMR, potrivit Agerpres.

El a spus că „mai lipsesc câteva elemente” și nu poate să anunțe când va fi semnat protocolul.

„Trebuie să cunoaștem și persoana viitorului premier, pentru că este extrem de important cine va fi premierul și, bineînțeles, în programul de guvernare trebuie să existe și o referire și o gândire pozitivă în perspectiva minorităților naționale. Urmează să ne mai întâlnim cu colegii din PSD, urmează să mai vorbim, urmează să încercăm să finalizăm textul și, dacă se va întâmpla acest lucru, o astfel de colaborare parlamentară este posibilă și nu se referă la Guvern, deci fără a participa la actul de guvernare. Mai lipsesc câteva elemente. Până când aceste elemente nu sunt cel puțin pentru mine prezentate și nu am convingerea că lucrurile, din punctul nostru de vedere, sunt în regulă, data semnării protocolului nu pot să o anunț”, a adăugat liderul UDMR

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.