Kelemen Hunor despre sesizarea Inspecției Judiciare în cazul său

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat luni seară că nu a afectat independenţa justiţiei prin declarațiile sale de la Congresul UDMR unde le-a luat apărarea lui Marko Attila şi Nagy Zolt, ultimul aflat în închisoare.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz.

„Nu comentez nici sesizarea, nici ce va spune Inspecția Judiciară. Nu am afectat în nici un fel independența justiției, mersul justiției și respect de fiecare dată deciziile definitive, deci nu pun sub semnul întrebării decizia propriu-zisă. Inspecția Judiciară va spune ce are de spus și alte comentarii nu am cum să fac și n-am de ce să fac”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

El și-a explicat poziția de la congresul UDMR din weekend, atunci când i-a apărat pe Marko Attila și Zsolt Nagy:

Nu comentăm deciziile definitive care sunt puse în aplicare, dar asta nu înseamnă că nu suntem solidari cu colegii și nu putem să avem o părere într-o societate deschisă, democratică; nu înseamnă că nu respect deciziile definitive, care sunt puse și în aplicare. Eu pot să-i consider nevinovați, asta-i părerea mea personală, ceea ce e important e că o decizie definitivă este pusă în aplicare și punctul meu de vedere nu schimbă în niciun fel mersul justiției și nu afectează în independența justiției. Magistrații sunt oameni onești, sunt oameni curajoși și nu sunt influențați prin declarațiile politice. Nu stiu de ce suntem nervoși. Și judecătorii, și politicienii sunt oameni care mai greșesc sau ar putea să greșească. Asta nu înseamnă că deciziile nu trebuie respectate”, a insistat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor l-a apărat la Congresul UDMR pe fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat definitiv la patru ani de închisoare.

” Nagy Zsolt este nevinovat şi a fost totuşi încarcerat. Trebuie să fim solidari cu el şi să transformăm justiţia într-o instituţie care nu permite astfel de procese inechitabile. Te susţinem Zsolt! Sperăm că vei fi liber în curând ! Dacă nu vom fi capabili să explicăm acest lucru, nu vom fi capabili să luptăm pentru dreptatea noastră, iar această situaţie va conduce la o decepţie uriaşă în rândul alegătorilor căreia îi vom cădea victimă şi noi”, a spus preşedintele UDMR, citat de B1 TV.

Tot la Congresul UDMR, Hunor a ţinut să transmită un mesaj de solidaritate şi faţă de fostul deputat UDMR Marko Attila care stă în Ungaria de când are probleme cu justiţia din România.

„Să fie clar, credem în continuare în nevinovăţia lui Marko Attila şi suntem întru totul solidari cu el. Marko Attila şi-a desfăşurat activitatea ani la rândul în interesul comunităţii maghiare”, a declarat acesta.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.