Kelemen: Protestatarii de extremă dreapta din Ungaria să manifesteze acolo, nu în România

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat, marți, protestul de la Târgu Mureș unde peste 3.000 de persoane au cerut autonomia Ținutului Secuiesc.

Acesta a susţinut că protestatarii de extremă dreapta din Ungaria ar trebui să manifesteze în Ungaria și nu în România.

„Cei care au venit şi au protestat din Ungaria, vorbesc de extrema dreaptă, ar trebui să protesteze în Ungaria. Noi ne-am delimitat de ei, nu noi am organizat, nu noi i-am invitat. Când vine un grup de extremă dreaptă din Ungaria sau de oriunde eu cred că fiecare om cu valori şi principii democratice trebuie să se delimiteze”, a spus liderul UDMR.

Kelemen a ţinut să precizeze că Ziua  Libertăţii Secuieşti care a prilejuit evenimentul de luni este un moment istoric, fără vreo legătură cu relaţiile româno-maghiare.

„S-a întâmplat acum 160 de ani şi este o comemorare, dar eu nu sunt de acord ca să vină oamenii din Ungaria, nici Jobbik, nici alte organizaţii, şi să protesteze la noi, nici la Târgu Mureş, nici în alte localităţi. Punct”, a adăugat Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.