Klaus Iohannis, apel către tineri

Candidatul ACL la prezidențiale Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare deschisă adresată studenților și tinerilor României în care enumeră unsprezece motive pentru care aceștia ar trebui să meară la vot duminică.

„1. Mergeți la vot să arătați că vă pasă de viitorul vostru și nu vreți să-l lăsați pe mâna hoților și a mincinoșilor, care promit locuri de muncă cu zecile de mii și le distrug cu sutele de mii.
2. Mergeți la vot să redați încrederea întregii populații în tinerii ei. Secțiile de vot pline de tineri ar însemna deja o revoluție, pe care nimeni nu poate să o conteste, să o confiște sau să o interzică.
3. Mergeți la vot ca să arătați că nici dezamăgirea, nici dezgustul față de oamenii politici nu vă pot împiedica să credeți în viitorul vostru.
4. Mergeți la vot ca să schimbați ceea ce părinții și bunicii voștri n-au știut, n-au putut sau n-au avut voie să schimbe. Răzbunați-i votând!
5. Mergeți la vot pentru tinerii inteligenți și talentați siliți să părăsească țara din cauza oamenilor politici, care și-au promovat copiii, rudele și nepoții în funcțiile pe care ar fi trebuit să le ocupe tineri competenți ca voi.
6. Mergeți la vot, dacă vreți să construiți o țară a valorilor democratice și a respectului față de tineri. Nu va fi ușor, nu va fi imediat, dar, dacă nu încercați, nu veți ști niciodată cum e să te bați pentru dreptul tău la educație, la cultură și la adevăr.
7. Dacă vreți să eliberați țara de încrengăturile de interese și afaceri ilegale care sugrumă orice inițiativă în folosul binelui public, atunci mergeți la vot.
8. Mergeți la vot pentru pentru lumea în care ați vrea să trăiți și dați unui nou președinte șansa de a fi alături de voi.
9. România a fost mereu împărțită, în istoria ei, între Orient și Occident, între Est și Vest. Această nehotărâre ne-a ținut mereu în loc. Tot întrebându-ne încotro s-o luăm, ne-am ratat adesea prezentul. Mergeți la vot și arătați că vreți să urmăm singurul drum posibil, pe care și eu vreau să duc această țară: spre Occident.
10. Am iubit și iubesc cărțile. Am făcut din Sibiu capitala europeană a culturii și a artei. Cred în forța vindecătoare și salvatoare a educației și a culturii. Mergeți la vot pentru o Românie a bucuriei de a trăi într-o țară a culturii, în care fiecare își găsește locul meritat și se simte acasă.
11. Vreți schimbare în învățământul universitar și preuniversitar? Vreți un președinte care știe ce înseamnă sistemul de educație și căruia îi pasă de viitorul vostru? Mergeți la vot, dragii mei !”, spune Iohannis în scrisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.