Klaus Iohannis, încremenit în proiect

„Este nevoie de o implicare civică maximă. Cei care doresc un stat de drept şi o societate sănătoasă trebuie să îşi facă publică opinia, să devină o voce în dezbateri.” Nici bine nu şi-a încheiat Klaus Iohannis apelul, că la poarta Palatului Cotroceni au şi apărut câţiva reprezentanţi ai societăţii civile dispuşi să apere statul de drept cu piepturile lor de aramă, care au fost primiţi imediat de trei dintre consilierii prezidenţiali.

La finalul discuţiilor despre statul de drept, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat de presă în care a arătat că „Preşedintele României consideră bine-venite iniţiativele civice care au în vedere consolidarea statului de drept, continuarea luptei anticorupţie, asigurarea independenţei Justiţiei, dar şi crearea unor condiţii optime pentru competiţia politică şi pentru asigurarea integrităţii clasei politice”.

Probabil că pe holurile Palatului Cotroceni, reprezentanţii societăţii civile s-au intersectat şi cu consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu, care discutau aprins despre „Proiectul de ţară” pe care l-a elaborat comisia formată din 28 de persoane şi pe care domniile lor o conduc. Este vorba despre acel minunat „Proiect de ţară” pe care l-a anunţat preşedintele Klaus Iohannis în luna septembrie a anului trecut şi care ar fi trebuit să stabilească direcţiile pe care România trebuie să le urmeze pentru a deveni o ţară „europeană, modernă şi prosperă”.

După stabilirea componenţei desemnate să elaboreze „Proiectul de ţară”, purtătoarea de cuvânt a Palatului Cotroceni anunţa că acest organism se va reuni în şedinţă o dată pe lună, iar „la mijlocul anului viitor ar trebui ca această comisie să îşi încheie activitatea”. Numai că, la un an de la lansarea „Proiectului de ţară”, acesta nu a fost finalizat şi nici comisia nu s-a desfiinţat aşa cum ar fi trebuit. Pesemne că la Palatul Cotroceni timpul a încremenit şi acolo încă este primăvara lui 2017, şi nu toamna acestui an, deci ar mai fi timp. Pesemne că la Palatul Cotroceni timpul a rămas încremenit, aşa cum a rămas încremenit şi Klaus Iohannis în proiect. În ăla cu statul de drept, şi nu în cel cu România prosperă, Doamne fereşte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.