Klaus Iohannis l-a bătut măr pe Ponta în Timiş

Klaus Iohannis a câştigat turul II al alegerilor prezidenţiale de duminică, desfăşurate în judeţul Timiş, cu o diferenţă mult mai mare decât în primul tur de scrutin, în faţa contracandidatului său, social-democratul Victor Ponta.

Conform BEJ, Iohannis a obţinut în Timiş un procent de 66,37%, din totalul voturilor exprimate, în timp ce Ponta a trebuit să se mulţumească cu 33,26% dintre sufragiile bănăţenilor. În municipiul Timişoara, victoria candidatului ACL a fost şi mai categorică, acesta obţinând un procent de 70% din voturi.

În primul tur de scrutin, tot Klaus Iohannis a câştigat voturile timişenilor, dar atunci procentul a fost de numai 42,03%. În judeţul Timiş, prezenţa la vot a fost de 63,11%, cea mai ridicată cotă de participare din ultimii 18 ani.

La casele de pariuri, Klaus Iohannis a avut o cotă cuprinsă între 4,8 şi 5,5, în timp ce contracandidatul său avea o cotă de 1,1 – 1,2. Ceea ce însemna că cel care a mizat suma de 100 lei pe victoria lui Iohannis câştiga între 480 şi 550 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.